תשלום עבור ימי מחלה

  • נכות אחרי ניתוח מעקפים
    יוליה | 20/08/2008 16:30

    אבי חודש אחרי ניתוח מעקפים. אמר לו רופא מנתח שיוכל לחזור לעבודתו (שכוללת עבודה פיסית) במיקרה הכי טוב כחצי שנה אחרי ניתוח. מספר שאלות: 1. האם מניסיונך יש טעם להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה וכו'? כלומר את הנכות קובעים להבנתי אחרי שמגיעים למצב קבוע, אחרי החלמה מניתוח? ומה אבי יכול לעשות לבינתיים? כלומר האם נוצר מצב שבחצי שנה הקרובה הוא צריך לחיות בלי הכנסה (אחרי שמיצה ימי מחלה)? האם יש עוד דרך לקבל איזשהו סיוע כספי ממדינה בתקוה הקרובה? אשמח לקבל עצות/ הנחיות. 2. האם תביעת נכות בודקת כושר עבודה פיסית כלומר שינוי ביכולת עבודה? ואם הוא יכול לעשות עבודה משרדית אבל קשה למצוא כזה מקום עבודה? תודה

    • תשלום עבור ימי מחלה
      אורנה | 20/08/2008 20:21

      ראי מאתר ביטוח לאומי בשאלות/תשובות בנושא אותו העלית,הפתרון במקרה בו ימי המחלה הם מעל ל-30 יום ולא נותרו לעובד ימי מחלה לנצל עליו להגיש תביעה להבטחת הכנסה כמפורט בשאלות/תשובות המתאימות למצב בו אביך נמצא הוא: גלית חלתה מ- 1.1 עד 3.2 , הגישה תביעה להבטחת הכנסה ב- 31.1. באילו חודשים תהיה זכאית לקצבת הבטחת הכנסה ? גלית תהיה זכאית לקצבה בעבור חודש ינואר – החודש שבו מלאו 30 יום למחלתה. בחודש פברואר היא לא תהיה זכאית לקצבה עקב המחלה, אלא אם תהיה סיבה אחרת לזכאות, וזאת בתנאי שאינה זכאית לדמי מחלה מן המעביד. דוד חלה מ- 3.12 עד 23.2. הגיש את תביעתו לביטוח הלאומי ב- 5.1, האם יהיה זכאי לקצבה בעבור חודש דצמבר ? דוד יהיה זכאי לקצבה רק בעבור חודש ינואר, החודש שבו מלאו למחלתו 30 יום, ובעבור חודש פברואר, וזאת בתנאי שאינו זכאי לדמי מחלה מן המעביד. במקביל,הוא יכול להגיש בקשה להכרה בנכותו ובאי כושר עבודה בהם הוא נמצא. תוכלו לעיין בטופס התביעה המצורף לקישור ולפעול בהתאם להנחיות. קיראו את כל הסעיפים בקישור בנושא נכות על מנת להבין את זכויותיו,אשר נקבעים לאחר וועדה רפואית וקביעת אי כושר העבודה. החלמה מלאה לאביך ובהצלחה.