דמי אבטלה

  • דמי אבטלה
    רעות | 13/08/2008 14:22

    הגשתי היום את התביעה שלי לדמי אבטלה - שילשלתי בתיבה את המעטפה עם כל התלושים והאישורים. שאלתי היא כזו: איך אוכל לדעת שאכן מטפלים בתביעתי, האם אוכל להתקשר לטל' מסויים ולבדוק שאכן אני מטופלת? תוך כמה זמן אקבל תשובה? (יכולים לשלוח לי תשובה במייל או ב SMS.)?

    • דמי אבטלה
      אורנה | 13/08/2008 15:34

      אקדים ואשאל אם נרשמת כבר בשירות התעסוקה לפני שמלאת תביעה לדמי אבטלה. לגבי התביעה,רצוי שיהיו בידייך צילומים של כל המסמכים שהעברת, כך בכל חומר שמועבר לגוף שלישי לטיפול. תוכלי לאחר כ-14 ימים להתקשר למוקד ביטוח לאומי בטלפון 6050* הפועל בימים א-ה בשעות 8-15 ולברר האם החומר התקבל. עלייך להקיש מספר ת.ז. וקוד סודי. אם אין לך עדיין קוד סודי, תוכלי להזמינו לפי הקישור המצורף מטה. בהצלחה.

      • כן אורנה, תודה
        רעות | 13/08/2008 18:40

        תודה אורנה, כבר התחלתי לחתום בלשכה. פוטרתי ב 22/7 חתמתי כבר למחרת. סיום העסקתי עד ל 25/7

        • מצאתי עבודה
          רעות | 14/08/2008 14:57

          אורנה יקרה, אין בפני מילים להודות לכם כמה שאתה יעילים ועוזרים לכולנו פה. התקבלתי היום (14/8) לעבודה זמנית ל 3 חודשים וזאת לאחר שאתמול הגשתי את הטפסי תביעת דמי אבטלה לביטוח לאומי. מה אני עושה עכשיו? מצהירה בביטוח לאומי שאני מתחילה לעבוד ב 17/8? חותמת בלשכה? ולאחר 3 החודשים אהיה מובטלת שוב - לא יגיעו לי דמי אבטלה? יחסי עובד מעביד הסתיימו ב 25/7 כאשר חתמתי כבר בלשכת התעסוקה ב 23/7. אני מבולבלת לגמרי :)

          • אבטלה ועבודה
            אורנה | 14/08/2008 21:28

            שלום לך רעות, אל דאגה. עם סיום עבודתך לאחר 3 חודשי עבודה, את חוזרת להרשמה באופן שוטף, וממשיכה לקבל את יתרת ימי האבטלה שלך, שכן צברת אותם מתקופת אכשרה קודמת והם נשמרים לך לשנה מלאה. אין צורך להודיע שאת מתחילה לעבוד, שכן עצם אי ההגעה להרשמה באופן שוטף,לא תזכה אותך בתקופה זו בדמי אבטלה ויתרת ימי האבטלה תשמר לך כאשר תשובי להרשמה כפי שפרטתי מעלה. אגב רעות,לא ראיתי את שאלתך קודם,שכן הוספת אותה כתגובה לשאלה שלך ולא כתגובה אלי,כך לא קבלתי מסר שיש לי הודעה:-) בהצלחה רבה ובתקווה לעבודה שוטפת ומלאה:-) אורנה. בהצלחה.

            • שאלה נוספת
              רעות | 14/08/2008 22:08

              אורנה, את פשוט מקסימה ועונה כ"כ יפה, ישר כח. שאלה נוספת, האם אגיע לחתום ביום ובשעה שבו אני חותמת כיום?

              • דמי אבטלה
                אורנה | 14/08/2008 22:56

                תודה :-) את ממשיכה להגיע ביום ובשעות שנקבעו לך. אם יוחלט אחרת תקבלי הודעה להגיע לפקיד/ה המטפלים בך לשינויים. בהצלחה.