אפשרי להגיש רק לאחר שחלפה שנה מתחילת הזכאות הקודמת

  • דמי אבטלה
    ליאור | 12/08/2008 09:50

    לאישתי שולם כל 176 הימים(לאחר גיל 35) וזאת לאחר שפוטרה מעבודתה לאחר חופשת הלידה.לאשתי הוצעה עבודה לתקופה של 6 חודשים (+-). במידה והיא לא תמצא עבודה לאחר מכן האם היא יכולה לשוב ולחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה? תודה מראש

    • אפשרי להגיש רק לאחר שחלפה שנה מתחילת הזכאות הקודמת
      חיים רייזלר | 12/08/2008 12:04

      אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת. על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים, שעדין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים: 1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים,ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים. 2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת יופחת ויהיה בשיעור של 85% מדמי האבטלה. הוראות אלה יחולו גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית.