לפי הבנתי יש בעיה עם קבלת דמי אבטלה וקצבת נכות

  • דמי אבטלה בעקבות תאונת עבודה
    דוד | 10/08/2008 20:09

    שלום רב אורנה אני מעוניינת לברר: עברתי תאונת עבודה בתאריך 15/03/07 בעקבותיה קיבלתי במשך 9 חודשים נכות 100% ולאחר מכן ועד היום מקבל קיצבת נכות (נכות 27%). נאמר לי בביטוח לאומי על ידי פקיד זוטר שאני יכול להגיש תביעה לדמי אבטלה מכיוון שהמעסיק איננו יכול להעביק אותי בתפקיד הקודם שלי ואין לו עבורי תפקיד אחר אותו אוכל לבצע במסגרת הנכות. שאלתי היא האם אוכל לתבוע דמי אבטלה? אילו מסמכים מלבד תלושי משכורת, מכתב פיטורין ואישור מעסיק אני צריך לצרף. יש לציין כי אני בן 65 ונשארו לי שנתיים עד הפנסיה. אשמח לתשובה מהירה כי אני מיואש ולא מבין את ביטוח לאומי בתודה מראש

    • לפי הבנתי יש בעיה עם קבלת דמי אבטלה וקצבת נכות
      חיים רייזלר | 11/08/2008 00:33

      מעבודה ראה הסבר המל"ל,וכדי שתפנה לברור נוסף בביטוח לאומי: אבטלה - למקבל קצבאות נוספות במוסד סייג לזכאות לדמי אבטלה: מובטל המקבל אחד מן התשלומים הבאים, לא יהיה זכאי בעד אותו הזמן לדמי אבטלה: דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה. דמי לידה תגמולים למשרתים במילואים (תגמול המילואים למובטל יהיה לפחות בשיעור דמי האבטלה, אילולא יצא למילואים. על המובטל לדווח ללשכת שירות התעסוקה על שירותו במילואים, כדי שלא יירשמו לו,בטעות, ימי אבטלה בזמן השירות במילואים). דמי חופשה, המשולמים לפי חוק חופשה שנתית או לפי הסכם קיבוצי או לפי חוזה עבודה. כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה. מובטלת, שזכאית גם לדמי אבטלה וגם לקצבת זקנה בעד אותו הזמן, תקבל את הקצבה הגבוהה מבין השתיים (החישוב ייעשה מדי חודש בחודשו). תובע אבטלה שנקבעו לו 100% אי כושר ו-100% נכות רפואית, רואים בו כמי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה.

    • תאונת עבודה ודמי אבטלה
      אורנה | 11/08/2008 00:44

      שלום דוד, מאחר ומדובר בתאונת עבודה, ובעקבות מצבך הרפואי אינך יכול לחזור לתפקידך הקודם, האם הפעילו לגביך בביטוח הלאומי את תקנה 15, כמפורט להלן: "הגדלת דרגת נכות לנפגע שאינו מסוגל לחזור לעבודה ("תקנה 15") כאשר לנפגע נקבעת דרגת נכות לצמיתות, בודקת הוועדה אם הנכות שנגרמה לו מהפגיעה בעבודה משפיעה על היכולת שלו לחזור לעבודה שעבד בה לפני הפגיעה, ובנוסף לכך אם הנכות גרמה לירידה קבועה של יותר מ- 20% מהכנסותיו. במקרים אלה הוועדה יכולה להגדיל את דרגת הנכות לצמיתות עד מחצית מדרגת הנכות שנקבעה לו. לדוגמה: אם נקבעה לו דרגת נכות לצמיתות בשיעור 30%, הוועדה יכולה להגדיל את דרגת נכותו עד ל- 45% ראה הקישור המלא מטה ופעל על פי ההנחיות. לגבי דמי אבטלה,המגבלה היא רק לגבי מקבלי דמי פגיעה. שכבר אינה רלוונטית לגביך. למיטב הבנתי,מאחר ולא ניתן לקבל 2 קצבאות,יפעלו אתך כמו במי שזכאי לקצבת זקנה וינכו לך מדמי האבטלה את הקצבה המגיעה לך. http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B052198E-B272-49F4-88A8-08B505894659.htm?&sFather=y אני רושמת לפני לבדוק שאלתך זו גם כן,אני כבר שולחת במייל שאלה בתקווה שתהיה לי מחר תשובה אליך. תרגיש טוב, אורנה.

    • מקבל קצבת נכות מעבודה ודמי אבטלה
      אורנה | 11/08/2008 09:07

      בוקר טוב דוד, התשובה העדכנית לגביך היא, שאם יש לך מסוגלות לעבודה(דהיינו אינך בנכות ואי כושר של 100%) לא יקזזו לך את הקצבה החודשית מדמי האבטלה. הערה חשובה: בהתאם לגילך,אותו ציינת, תדרש להתיצב רק פעם בחודש בשירות התעסוקה ובד"כ מקבלים גם את מלא דמי האבטלה המגיעים לך על פי גילך ושכרך(ראה בקישורים מטה). תרגיש טוב ובהצלחה.

      • תיקון בגוף ההודעה
        אורנה | 11/08/2008 09:10

        כדי שהנוסח יהיה ברור יותר צ"ל: במקרה זה בו לתובע יש מסוגלות לעבודה הוא זכאי לדמי אבטלה. לא יקזזו את הקצבה החודשית שהוא מקבל מנכות מדמי האבטלה. בברכה, אורנה.