שיקום מקצועי לנכים

  • מימון לימודים
    מיכל | 09/08/2008 00:48

    שלום, אני בחורה צעירה ואני מקבלת קצבת נכות מלאה. רציתי בבקשה לברר: האם יש אפשרות לקבל שיקום מקצועי שיתבטא במימון לימודים אקדמאים ולהמשיך לקבל את הקצבה לתמיד, או שעצם זה שאקבל את השיקום המקצועי אמור לגרום לי לוותר על הקצבה או עלול לגרום לביטול הקצבה? תודה מראש

    • שיקום מקצועי לנכים
      אורנה | 09/08/2008 11:38

      שלום מיכל, את יכולה לפנות לעו"ס שלך בביטוח הלאומי,על מנת לבדוק אתה את נושא הלימודים האקדמאיים. לימוד המקצוע "משך הלימודים, אופיים ומקומם ייקבעו על פי כישוריכם, על פי סוג המקצוע שנבחר ובהתאם לתקנות השיקום המקצועי. תוכלו ללמוד את המקצוע החדש בבית ספר, במרכז הכשרה של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, או בכל מקום הכשרה המוכר על ידי הרשויות המוסמכות לכך. חוץ ממקרים מיוחדים, לא יימשכו לימודיכם יותר משנה אחת. אם נכותכם הרפואית חמורה במיוחד, ונמצאתם מתאימים ללמוד במוסד להשכלה גבוהה, ובחרתם בלימודי מקצוע, תהיו זכאים למימון (מלא או חלקי) של לימודיכם לתואר הראשון. " פסקה אחרונה בהחלט יכולה להתאים לך. מעבירה לעיונך קישור מלא בנושא. בהצלחה.

      • תגובה לאורנה
        מיכל | 09/08/2008 14:50

        דבר ראשון, תודה רבה על התשובות. בוועדה הרפואית אמרה לי העו"ס שבתחנה לבריאות הנפש שבעירי יש גם שיקום מקצועי. האם זה אותו הדבר ואני יכולה לפנות לשם? במידה ואני מספרת לעובדת סוציאלית של הביטוח לאומי שאני מסוגלת ללמוד ומסוגלת לעבוד חצי משרה, זה לא יכול לפגוע בי בקבלת קיצבה מלאה?(גם אם התשלום של החצי משרה לא יעבור את הרף ההשתכרות המותר לי) תודה

        • עבודה ושיקום מקצועי
          אורנה | 09/08/2008 22:43

          כן,עלייך לפנות לשיקום המקצועי בעיר מגורייך. מותר לך נכון להיום להשתכר עד 1916 ש"ח וקצבתך לא תפגע, במקביל,נכנס עתה החוק החדש המאפשר לבעלי נכות ואי כושר עבודה לעבוד ולקבל גמלת עידוד כמפורט להלן המצ"ב גם בקישור: "עיקרי הרפורמה בתשלומי קצבת הנכות הכנסה כספית מעבודה לא תשלול אוטומטית את קצבת הנכות שנכים זכאים לה. קצבת הנכות לנכים שישתלבו בשוק העבודה, תופחת בהדרגה. ההכנסה המרבית שמזכה לקצבת נכות הוגדלה ל-60% מהשכר הממוצע במשק לנכים קשים, ו-45% לבעלי נכות קשה פחות. נכה שמשכורתו נעה בין סכום זה ל-90% מהשכר הממוצע יקבל קצבת עידוד. תשלומי קצבת הנכות יופסקו רק אם ההשתכרות מעבודה תהיה קרובה לשכר הממוצע במשק. ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תהיה תמיד גבוהה יותר מזו המשולמת לנכים במסגרת הקצבה בלבד. אדם נכה שיפסיק לעבוד או שהכנסתו מעבודה תקטן במהלך 36 החודשים לאחר צאתו לעבודה, יקבל אוטומטית את הקצבה שהייתה לו ערב יציאתו לעבודה. נכים שיתחילו לעבוד, לא ייקראו לדיון על אודות יכולת השתכרותם במהלך שנתיים מיום כניסת החוק לתוקפו, מלבד מקרים של חשש לתרמית או של שינוי מהותי במצב רפואי. נכים שייצאו לעבוד ימשיכו לקבל את ההטבות הנלוות לקצבת הנכות כגון סיוע בשכר דירה, הנחה בחשבונות הטלפון והחשמל וכדומה. גם מי שעבר מקצבת נכות לקצבת עידוד יקבל הטבות אלו למשך שלוש שנים, שלאחריהן ההטבות ינתנו באופן חלקי." ראי מה עלייך לעשות לאחר שתמצאי עבודה: אם ברצונך לדעת כמה מותר לך להשתכר, אנא פנה, לאחר שתמצא עבודה מתאימה, לפקיד התביעות לקבלת הסבר נוסף והנחיות בדבר אישורי השכר שעליך להמציא. מומלץ לבדוק באופן ספציפי לגבייך את כל האופציות האפשריות רק בביטוח הלאומי,שכן,בסופו של דבר רק במח' נכות ומח' שיקום ניתו לקבל מענה מלא לשאלותייך. בכל מקרה,יש היום עידוד ליציאה לעבודה והשתלבות בקורס/לימודים,על פי נתונייך האישיים. מאחלת לך הצלחה רבה.

        • אני מניח שאת שואלת על הנושא שבקישור
          חיים רייזלר | 11/08/2008 22:01

          .voices.org.il/shikum_new.asp בהצלחה.