מזונות - הפסקת תשלום דמי המזונות

  • מזונות ונכות
    מיואשת ורוצה להבין | 29/07/2008 15:47

    קיבלתי עד לפני חודש מזונות , 1900 ש"ח קיבלתי אותם בהתחלה ישירות מהאקס שלי , ויותר מאוחר בגלל שהוא עשה בעיות בתשלום ביטוח לאומי גבה את המזונות ממנו (לקח כל חודש מהמשכורת שלו והעביר לי) כיום , נקבעה לי קצבת נכות והבנתי שאני לא מקבלת יותר מזונות אני מנסה להבין האם הפסיקו את הגביה של המזונות מהמשכורת של האקס שלי? או שקצבת הנכות שאני מקבלת 2700 כוללת בתוכה את המזונות שהם עדיין גובים ממנו האם, יש אפשרות שהם לא גובים ממנו בכלל מזונות בגלל שאני מקבלת קצבה? פניתי מספר פעמים בשאלה זו לביטוח לאומי גם בטלפון גם פנים מול פנים בסניף וכל אחד זרק אותי למישהו אחר ולא קיבלתי תשובה ברורה ואני גם לא מצליחה להבין את ההסברים הכללים שיש באתר של הביטוח לאומי עם השפה "הלאומית" שלהם ואני מאוד ר ו צ ה ל ה ב י ן תודה מראש

    • מזונות - הפסקת תשלום דמי המזונות
      אורנה | 30/07/2008 07:02

      ראי סעיף 4 בקישור המצ"ב: 4. הכנסתך שלא מעבודה עולה על הסכום שנקבע בתקנות. קיימת נקודת איפוס שמעבר אליה לא מקבלים מזונות. סכום ראשון מתשלומי הנכות אותו לא מכניסים לחישובים הוא כ-600 ש"ח. על היתרה שנותרת לך מקצבת הנכות מחשבים 60% ממנה ואותה מפחיתים מהמזונות. ישנה רמת הכנסה מקצבה או משכר שעליה לא מקבלים כלל מזונות, אותה תוכלי לבדוק בטבלה המצ"ב על פי מספר ילדייך. מה שנותר לך עתה הוא לתבוע דרך ההוצאה לפועל,ע"י הצגת פסק דין המזונות,את דמי המזונות ישירות מהאבא. בהצלחה.

      • נכות ומזונות
        מיואשת ורוצה להבין | 30/07/2008 17:24

        עדיין לא ממש הצלחתי להבין .. האם יש מקום שאפשר לפנות אליו שאני יכולה לקבל הסבר או ליווי כלשהו ? לדוגמא "שיל" או מקום אחר?

        • מזונות ונכות
          אורנה | 30/07/2008 22:58

          אם תרשמי לי פרטים מלאים יותר, כגון מספר הילדים בעבורם את מקבלת מזונות וסכום הקצבה מהביטוח הלאומי וכן את סכום קצבת הנכות אותו את מקבלת, אוכל לרשום לך את דרך החישוב המלאה שתקל עלייך להבין את הנושא. בברכה, אורנה.

        • מזונות ונכות - תיקון
          אורנה | 30/07/2008 23:11

          אני רואה עתה שרשמת את הנתונים לגבי מזונות וקצבת הנכות. אנסה לרשום לך את דרך החישוב. קצבת הנכות 2700 ש"ח תשלום מזונות עבור ילד אחד על פי ביטוח לאומי 1686 ש"ח במקרה זה,אם האם משתכרת או מקבלת קצבה בגובה 2790 ש"ח, מתבטל התשלום עבור המזונות. ט.ל.ח. כפי שרשמתי לך,יהיה עתה לתבוע מהאב ישירות את המזונות. סכום הקצבה נקודת איפוס הקצבה. לילד1,686 ש"ח (החל ב-01.01.2008)2,790 ש"ח (החל ב-01.01.2008 לבדיקת החישוב המדוייק לגבייך,עלייך לגשת למח' מזונות כדי שיתנו לך את הפירוט המדוייק. את כמובן יכולה לנסות לבדוק גם בשי"ל הקרוב למקום מגורייך. בהצלחה.

          • מזונות ונכות
            מיואשת ורוצה להבין | 31/07/2008 08:58

            אורנה קודם כל תודה על הסבלנות והאם בשורה התחתונה אני אמורה להבין שהאקס שלי בעצם לא משלם בכלל מזונות כבר חודשיים מאז שביטוח לאומי משלם לי קצבת נכות ? (כלומר הם לא גובים ממנו כלום מה2700 של הנכות שלי) ואני אמורה לפנות אליו ישירות לקבלת מזונות (מנסה להבין אם זה חד משמעי , כדי לפנות אליו בעצמי לבקש מזונות)

            • מזונות ונכות
              אורנה | 31/07/2008 13:58

              אני מציעה לך לפנות לביטוח לאומי ולבדוק סוגיה זו, שכן רק הם אמורים לתת את המידע. חשוב לי לציין,שאין אנו עובדי הביטוח הלאומי ואנו כאן על מנת לסייע במעט לפונים מתוך נסיון מצטבר של טיפול במקרים. בהצלחה ובתקוה שהדברים יסתדרו לך על הצד הטוב ביותר. בברכה, אורנה.