עידו אני יכול להבין את כעסך על הביטוח הלאומי אך

  • שקרנים
    עידו | 13/07/2008 22:03

    יש לי שאלה למה ביטוח לאומי מתיחס לנכים כשקרנים כל שאלה מיותרת שאתה מפנה אליהם אתה לא יודע איך תצא מזה פניתי לביטוח לאומי בקשר לגובה השתכרות לפני כחצי שנה מיד הזמינו אותו לטעדה חוזרת למרות שיש לי 75 אחוז נכות מגיל 18 תירתרו אותי השפילו אותי לא משנה שהשאירו לי את ה 75 אחוזי נכות אבל זה היה נורא שלושה חודשים של לחץ אימים בזבוז זמן ויחס משפיל מצד הרופאים מצד פקידת התביעות פשוט לא יאמן כאילו שאנחנו חיים במדינת עולם שלישי נישבעתי שיותר לעולם אני לא פונה אליהם בשום שאלה ולא רוצה איתם שום קשר אבל זה היה מעליב שאדם עם נכות כמו שלי ושהם מכירים אותי כבר 15 שנה יצטרך לעבור שוב דב כזה

    • עידו אני יכול להבין את כעסך על הביטוח הלאומי אך
      חיים רייזלר | 13/07/2008 22:56

      אלו החוקים ראה את הסבר המל"ל לנושא הבדיקות מחדש : נכות - בדיקה מחדש בבדיקה מחדש, בין שנעשתה לפי בקשת המבוטח ובין שנעשתה לפי החלטת המוסד לביטוח לאומי, רשאי המוסד להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר. בדיקה מחדש ביוזמת המבוטח מי שתביעתו לקצבת נכות נדחתה (מפני שנקבעו לו פחות מ–60% נכות רפואית, או פחות מ-40% נכות רפואית כאשר אחד הליקויים לפחות הוא 25%, או פחות מ–50% נכות רפואית כשמדובר בעקרת בית, או מפני שנקבע שלא איבד את כושרו להשתכר או איבד פחות מ-50% מכושרו) וכן מי שנקבעה לו דרגת אי–כושר חלקית, רשאים לבקש בדיקה מחדש של דרגת אי הכושר, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של המוסד. אם התגלו או נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, ניתן לבקש להיבדק מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה. מי שתביעתו נדחתה מסיבה אחרת, כגון אי-ירידה בהכנסות, רשאי להגיש תביעה חוזרת ללא המתנה. מי שנקבעה לו דרגת אי-כושר בשיעור של 75% לפחות, רשאי לבקש בדיקה מחדש של אחוז נכותו הרפואית בלבד, אם הוא עונה על התנאים האלה: 1. חלפו 12 חודשים מן הקביעה האחרונה של אחוז נכותו הרפואית. 2. רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע כי חלה החמרה במצבו הרפואי. 3. הוא אינו מאושפז במוסד. בדיקה מחדש לפי החלטת הביטוח הלאומי גם המוסד לביטוח לאומי רשאי להחליט לבדוק מחדש את דרגת אי–הכושר של הנכה או של עקרת הבית הנכה באחד התנאים האלה: 1. עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של דרגת אי–הכושר. 2. נוצרו או התגלו עובדות חדשות, שלדעת המוסד לביטוח לאומי יש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר. בבדיקה מחדש של דרגת אי הכושר בודקים וקובעים מחדש גם את הנכות הרפואית. רק בריאות.

      • ומה שלא עבר עם התשובה הקודמת
        חיים רייזלר | 13/07/2008 22:58

        נכות - בדיקה רפואית מחדש בבדיקה מחדש, בין שנעשתה לפי בקשת המבוטח ובין שנעשתה לפי החלטת המוסד לביטוח לאומי, רשאי המוסד להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר. בדיקה מחדש ביוזמת המבוטח מי שתביעתו לקצבת נכות נדחתה (מפני שנקבעו לו פחות מ–60% נכות רפואית, או פחות מ-40% נכות רפואית כאשר אחד הליקויים לפחות הוא 25%, או פחות מ–50% נכות רפואית כשמדובר בעקרת בית, או מפני שנקבע שלא איבד את כושרו להשתכר או איבד פחות מ-50% מכושרו) וכן מי שנקבעה לו דרגת אי–כושר חלקית, רשאים לבקש בדיקה מחדש של דרגת אי הכושר, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של המוסד. אם התגלו או נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, ניתן לבקש להיבדק מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה. מי שתביעתו נדחתה מסיבה אחרת, כגון אי-ירידה בהכנסות, רשאי להגיש תביעה חוזרת ללא המתנה. מי שנקבעה לו דרגת אי-כושר בשיעור של 75% לפחות, רשאי לבקש בדיקה מחדש של אחוז נכותו הרפואית בלבד, אם הוא עונה על התנאים האלה: 1. חלפו 12 חודשים מן הקביעה האחרונה של אחוז נכותו הרפואית. 2. רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע כי חלה החמרה במצבו הרפואי. 3. הוא אינו מאושפז במוסד. בדיקה מחדש לפי החלטת הביטוח הלאומי גם המוסד לביטוח לאומי רשאי להחליט לבדוק מחדש את דרגת אי–הכושר של הנכה או של עקרת הבית הנכה באחד התנאים האלה: 1. עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של דרגת אי–הכושר. 2. נוצרו או התגלו עובדות חדשות, שלדעת המוסד לביטוח לאומי יש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר. בבדיקה מחדש של דרגת אי הכושר בודקים וקובעים מחדש גם את הנכות הרפואית.