דמי אבטלה

  • דמי אבטלה - שאלות ללא מענה מדויק באתר ב.לאומי
    נימרוד | 13/07/2008 11:25

    שלום, אני מרצה מן החוץ, ומחודש יולי אני מובטל. הפסקתי לעבוד בסוף יוני. אני מעוניין לקבל דמי אבטלה ויש ברשותי את הטפסים המתאימים. ברגעים אלו אני מנסה להשיג את טופס אישור מהמעסיק על השכר שלי מהשנתיים האחרונות, אך העניין לוקח מעט זמן. שאלתי היא, האם אני צריך להתייצב בביטוח לאומי ולהירשם לפני שיהיו בידי כל הטפסים או שאוכל להגיע גם בעוד שבוע-שבועיים - שזה כבר כמעט חודש לאחר הפסקת העבודה. האם אקבל תשלום על כל חודש שביעי רטרואקטיבי? בקיצור, לא ברור כיצד מחשבים את התשלומים. נניח ואני מובטל חודשיים, והתברר שאני זכאי לדמי אבטלה. האם אקבל תשלום אחד גדול של כל זמן האבטלה במועד התשלום הראשון? שאלה נוספת: אחת הפקידות בביטוח לאומי אמרה לי שאני זכאי לדמי אבטלה רק אם יש מספר מסוים של ימים בהם עבדתי בכל חודש - 22 אני חושב. אך אני מקבל תשלום על עבודתי כמרצה או מתרגל לפי שעה אקדמית. כלומר, לא מפורטים בתלוש ימי העסקה ואם היו מפורטים לא הייתי מגיע ל 22 בחודש. באתר ראיתי שמדברים על שכר חודשי (לצד שכר יומי), אך לא ברור לי אם אני נופל תחת ההגדרה הזו. מה דעתכם? תודה רבה

    • דמי אבטלה
      אורנה | 13/07/2008 12:29

      עליך להתיצב סמוך ליום הפסקת עבודתך בשירות התעסוקה,כדי לשמור על תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה,המתחילה רק מיום ההתיצבות הראשון. את הטפסים לביטוח לאומי תוכל להעביר בהמשך לביטוח לאומי ואין צורך כרגע להמתין עם ההרשמה. אתה תהיה זכאי לדמי האבטלה המגיעים לך,רק מהיום בו התיצבת ולא לפני והתשלום נעשה על פי מספר הפעמים שהתיצבת בכל החודש, בהתאם ליום שייקבע לך בשירות התעסוקה. יוצא בפועל,שעל הימים שלא התיצבת בשירות התעסוקה(אם לא התיצבת בינתיים)לא תהיה זכאי לדמי אבטלה. לגבי חישוב ימי עבודה לבדיקת זכאותך. מאחר ואתה עובד בשכר שעתי,יחשבו את תקופת האכשרה שלך לדמי אבטלה כעובד יומי,ז"א שאם עבדת בחודש 18 ימים,ילקחו בחשבון 25 ימי עבודה: "בחודש שהעובד היומי עבד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב,לצורך חישוב תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש". הקישור המלא: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B011E6BB-9ADA-493A-955D-B86ACD910437.htm בהצלחה.

      • המשך
        נימרוד | 13/07/2008 12:41

        תודה על התגובה. פירסמתי גם שאלה בפורום תפוז, אך את יכולה להתעלם ממנה (למרות שהיא עדכנית יותר). בכל אופן, שכר שעתי לאנשים כמוני זה לא כמו שכר שעתי רגיל. באקדמיה יש תעריף שעתי גבוה, הכולל הרבה יותר מאותם שעות על הנייר (בדיקת מבחנים, שעות קבלה וכדומה). וכך גם מספר השעות החודשי הוא דל מאוד, אך מתומחר גבוהה. למשל השכר שאני קיבלתי הוא בערך 800 ש"ח לשעה חודשית (כלומר, 200 ש"ח לשעה שבועית), והיו לי משהו כמו 8 שעות חודשיות (כלומר, 32 שעות סה"כ בכל חודש). אין לי ספק שלא מחשבים כך את הזכאות של אקדמאים עובדים, שכן אף אחד לא היה זכאי כך לאבטלה. ידוע לך משהו נוסף?

        • המשך להמשך
          נימרוד | 13/07/2008 12:43

          במילים אחרות: איך בדיוק ימירו את השכר השעתי שלי לשכר יומי אם על הנייר יש לי 32 שעות חודשיות (נניח)?

          • המשך להמשך להמשך
            נימרוד | 13/07/2008 12:53

            בדקתי ויש לי 14 חודשי עבודה מתוך 18 מהיום. גם אם יחשבו לי כל חודש כ 25 יום, 14X25 יוצא 350. בגלל עשרה ימים חסרים לא אהיה זכאי לדמי אבטלה?

            • דמי אבטלה
              אורנה | 13/07/2008 13:33

              נמרוד,הערה זו נשמטה מעיני, אם כך,לא אמורה להיות בעיה,שכן עובד שעתי/יומי, צריך רק 300 ימים בתקופה של 18 חודשים.

        • דמי אבטלה
          אורנה | 13/07/2008 13:03

          נמרוד,צר לי אבל,הבדיקה נערכת לפי ימי עבודה בפועל המופיעים מידי חודש. לא בודקים את התעריף לשעה במקרה זה,אלא,בעת התשלום,למי שצבר את תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה,שם יש הגבלה למקסימום תשלום יומי. לא ממירים את שעות העבודה שלך. בדקתי,כדי להיות בטוחה במענה שידעתי, גם בביטוח הלאומי והבדיקה נעשית רק על פי ימי עב' בפועל. מצטערת שלא יכולה לסייע במקרה זה.

          • עוד קצת
            נימרוד | 13/07/2008 13:19

            כן, אך לפי דבריך, שום אדם במקצוע שלי לא יכול לקבל דמי אבטלה, משום שהשכר שלו מחושב לפי שעות ואלו מעטות על הנייר. משהו לא נכון כאן, משום שידוע לי על שלושה אנשים במעמדי שקיבלו בעבר דמי אבטלה. ובכלל, ידוע שאנשים כמוני יכולים לקבל. אני רק מנסה לברר את הפרטים הקטנים, ולראות היכן אני נופל. אני מניח שזה לא מהשיקולים שלך, משום שהם נוקשים מידי. אני מנחש שיש איזושהי דרך שהם ממירים משכורות כמו שלי לימים, רק שלא ידוע לי איך.

            • דמי אבטלה
              אורנה | 13/07/2008 13:25

              אם כך הדבר,ממליצה לפנות אישית למח' אבטלה בביטוח הלאומי ולבדוק ישירות את האופציות. ניסיתי גם עתה לבדוק אופציה אחרת המופיעה בשאלות/תשובות באתר ביטוח לאומי:האם מי שנמצא בחופשה ללא תשלום זכאי לדמי אבטלה? מי שהוצא לחופשה ללא תשלום לפחות 30 ימים לאחר ניצול ימי החופשה העומדים לרשותו, יכול להיות זכאי לדמי אבטלה. בתנאים מסוימים גם מי שנמצא בחופשה ללא תשלום מרצונו, יכול היות זכאי לדמי אבטלה. וגם עליה קבלתי תשובה ברוח הדברים שנרשמו לך קודם. יש לי אפשרות נוספת לבדיקה,אנסה להעלות לך תשובה אם אענה.

            • דמי אבטלה
              אורנה | 14/07/2008 10:09

              כרגע קבלתי תשובה מוסמכת ביותר,בה נאמר לי שאין אוכלוסיה חריגה באבטלה,מי שלא צובר תקופת אכשרה לא יכול להיות זכאי לתשלום. מקווה,שבהתאם לתשובתי האחרונה מאתמול אורנה13/07/2008 13:33 אכן,תקופת אכשרה של 30 ימים תהיה לך,לאחר חישוב 18 ימי עבודה בחודש כ-25 ימי עבודה ובהתאם להיותך עובד שעתי/יומי,מספיקים עבורך 300 ימי עבודה בתוך 540 ימים=18 חודש,מיום התיצבותך הראשון. בהצלחה, אורנה.

              • עדכונים אחרונים
                nimrod07 | 14/07/2008 12:30

                שוחחתי עם מדור שכר באוניברסיטה והם הסבירו לי שהמשכורת שלי נחשבת משכורת חודש ולכן, 25 יום. מה שכעת מטריד אותי הוא שמכיוון שיש לי רק 14 חודשי עבודה, 25X14=350, ואין סיכוי שאוכל להגיע ליותר מכך במקצוע הזה. יש לי חודשים כפולים. כלומר, ביטוח לאומי יקבל תלוש מאותו חודש על שני מקומות. בגלל שזה חודשי, יצא שכאילו עבדתי 50 שעות בשני מקומות. האם ידוע כיצד הם מחשבים כאן? לפי מקסימום ימים בחודש או לפי סך כל הימים במשכורות של אותו חודש? אם האופציה השנייה, אני מסודר ואין בעיה בכלל. אורנה, תודה רבה לך על העזרה והרצון הטוב. את עוסקת בעבודת קודש...

                • דמי אבטלה
                  אורנה | 14/07/2008 19:22

                  האם היו לך ימי מחלה בתקופה של 14 החודשים,אשר לא השתמשת בהם לצורך קבלת תשלום? ימי מחלה באישור רופא כמובן,נלקחים בחשבון במנין הימים לצורך ההשלמה ל-360 ימים(גם ימי מחלה מיום הפסקת עבודתך ועד להרשמה ראשונה). המידע הנ"ל הוא להשכלה כללית,למי שאכן חלה ולא יודע שניתן להשתמש בימי המחלה לצורך תקופת האכשרה לדמי אבטלה). בחישוב הסופי,לצורך קביעת השכר ממנו נגזרים האחוזים על פי גילך,לצורך תשלום דמי האבטלה,נלקחת הכנסתך משני המקורות. אם שכרך היה חודשי בשני המקרים,אין "כפל מבצעים":-) "השכר היומי הממוצע שלך לצורך חישוב דמי האבטלה הוא הכנסתך, החייבת בתשלום דמי ביטוח, ב-75 הימים האחרונים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75." מקווה שתמצא את הפתרון האופטימלי למימוש זכויותיך. בהצלחה.

            • תגובה נוספת לדמי אבטלה
              אורנה | 14/07/2008 11:38

              לגבי החברים שקבלו דמי אבטלה, ייתכן מאוד ומדובר בדמי אבטלה חוזרים. ניתן לקבל במהלך 4 שנים,דמי אבטלה חוזרים,פעמיים בסה"כ, המהווים 80% מימי האבטלה המגיעים על פי גיל ו-85% מדמי האבטלה. במקרה זה,בו מנצלים פעם שניה את הזכאות לדמי אבטלה, ניתן לחזור כעבור 300 ימים,מיום ההרשמה הקודם שבגינו כבר קבלו דמי אבטלה בגין תקופה קודמת ולקבל את דמי האבטלה המוקטנים. תוכל לקרא בקישור המצ"ב: אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה http://www.btl.gov.il/NR/exeres/5AC754A6-496A-4246-A9F6-CCE09ED132F7.htm אני חושבת שהפעם זה יענה לך גם לסוגיה זו,בה החברים קבלו דמי אבטלה,למרות שעבדו במערכת שעות מקבילה לשלך. בברכה, אורנה.