מילוי טופס לדמי אבטלה

  • מילוי טפסים לדמי אבטלה
    m | 09/07/2008 17:08

    עבדתי 7 חודשים אצל מעסיק ובסוף החודש השביעי לעבודה ילדתי ויצאתי לחופשת לידה, בתום חופשת הלידה היו לי 3 חודשים חופשת מחלה. בחודש האחרון של חופשת המחלה שולמו ימי המחלה המגיעים לי, עקב המצב הרפואי התפטרתי לאחר חופשת המחלה וביקשתי מהמעסיק למלא לי טפסים לדמי אבטלה, בטפסים יש טבלה: "פרטים על העבודה והשכר", המעסיק אינו מוכן לכתוב בטבלה הנ"ל את התקופה שבה הייתי בחופשת לידה ובחופשת המחלה בטענה שלא עבדתי בפועל, את החודש בו הוא נתן לי ימי מחלה הוא רשם ישר בשורה אחרי החודש השביעי לעבודה (בהפרש של חצי שנה שכביכול לא עבדתי בפועל). בטבלה יש קטגוריה: "העדרויות עבורם לא שולם שכר" ששם לדעתי צריכים להכלל 6 החודשים בהם לא עבדתי בפועל אלא הייתי בחופשת לידה ומחלה. האם זה נכון? האם יש ביכולתי לעשות משהו כדי לגרום לו למלא את הטפסים כמו שצריך? הוא די נעול על רצונו לא לרשום ולא כ"כ מקשיב, מה אפשר לעשות????

    • מילוי טופס לדמי אבטלה
      אורנה | 09/07/2008 19:31

      לחלק המעסיק את מצרפת את האישור על דמי הלידה שקבלת מביטוח לאומי,ולא,צרפי מכתב בו את מציינת את התקופה בה קבלת דמי לידה. לא אמורה להיות בעיה בנושא. השאלה היא,האם צברת 360 ימי עבודה שניכו מהם דמי ביטוח לעובד בשכר חודשי,או 300 ימים כנ"ל לעובד בשכר יומי. לעובד בשכר יומי,גם 18 ימי עב' בחודש יילקחו בחשבון כאילו עבדת 25 ימים. בחשבון תלקח תקופת חופשת הלידה בתשלום+ימי מחלה בתשלום. הבדיקה נערכת מיום ההרשמה בשירות התעסוקה ונבדקת אחורה לתשקופה של 18 חודשים. אם היית זכאית לדמי לידה מלאים,אני מניחה שעבדת במקום עבודה אחר לפני כן,או,שהיית זכאית למחצית דמי הלידה. בידקי לפני הכל,האם צברת ימים המזכים אותך בדמי אבטלה. הערה חשובה:האם מלאת תביעה לנכות כללית בגלל מצבך הבריאותי. חשוב לדעת שאדם שלא ניתן להשמה בגלל מצבו הבריאותי,ייתכן ותביעתו לדמי אבטלה תדחה:"תובע אבטלה שנקבעו לו 100% אי כושר ו-100% נכות רפואית, רואים בו כמי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה. " הקישור המלא: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B052198E-B272-49F4-88A8-08B505894659.htm?&sFather=y מאחלת לך מזל טוב ובריאות טובה יותר.

      • שאלה נוספת
        m | 09/07/2008 21:08

        דבר ראשון, תודה רבה. נחמד מאוד שיש אנשים שעוזרים לנו למצוא את עצמנו בתוך כל הבלאגן... דבר שני, למיטב הבנתי את אומרת שאין בעיה עם הטפסים שהמעסיק נתן לי כי אני מצרפת את המכתב של דמי הלידה. ומבחינת ימי המחלה? מתוך 3 החודשים קיבלתי תשלום רק על 5 ימים, האם מחשבים לי רק את 5 הימים הללו או את כל 3 החודשים בתור זמן עבודה? שוב, המון תודה!!!

        • ימי מחלה
          אורנה | 09/07/2008 21:56

          תעבירי את כל ימי חופשת המחלה שקבלת מהרופא לביטוח הלאומי. יקחו אותם בחשבון לצורך חישוב ימי הזכאות. בהצלחה.