תשלומים לשאירים

  • תשלום לאלמנה
    שרה | 06/07/2008 17:01

    מהן זכויותיה של אלמנה לאחר מות הבעל? האם היא זכאית לעזרה בהקמת מצבה? האם היא זכאית למענק חד-פעמי? אם-כן, האם זה תקף גם לפטירה לפני 10 שנים? איך מממשים את הזכויות?

    • תשלומים לשאירים
      אורנה | 06/07/2008 19:15

      מעבירה לעיונך את התנאים בהם משלמים קצבת שאירים: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/A0879CA7-8A16-4A47-A651-F23321049E67.htm#721BB5B1_4CDB_4623_AEA7_4502C4A687B9 תשומת לבך לכך,שלא ניתן לתבוע בדיעבד לאחר שעברו 12 חודשים, והתשלום יהיה מוגבל ב-12 חודשים. קשה לענות על שאלות כאשר עברו 10 שנים מיום הפטירה ואין פרטים על גיל הנפטר,האם קבל קצבה לפני פטירתו והאם אשת הנפטר התגוררה עמו לפני פטירתו. מעבירה לעיונך,להשכלה כללית את המידע: - מענק פטירה אם נפטר מי שקיבל מהביטוח הלאומי קצבת זקנה, שאירים, נכות כללית,שירותים מיוחדים לנכים, נפגעי עבודה או תגמולים למתנדבים, ישולם מענק חד-פעמי למי שהיה בן זוגו בשעת פטירתו. באין בן זוג, ישולם המענק לילדו של מקבל הקצבה, ובלבד שהילד עונה על הגדרת ילד על פי חוק הביטוח הלאומי. מענק הפטירה משולם בדרך כלל באופן אוטומטי ואין צורך להגיש תביעה. ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה''ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22. לפי החוק,לא ניתן לתבוע לאחר שעברו 12 חודשים בגין העבר,כמו גם האלמנה היתה אמורה להתגורר עם המנוח לפחות 36 חודשים: אישה שחיה בנפרד מהנפטר, זכאית לגמלת שאירים, בתנאי שהיא עונה על א ח ד התנאים האלה: "תקופת הפירוד היתה קצרה מ-36 חודשים. בשנת החיים האחרונה של הנפטר או בחלק ממנה הם גרו ביחד. בשנת החיים האחרונה של הנפטר או בחלק ממנה הוא נשא במזונותיה למעשה או היה חייב במזונות לפי פסק דין. לפני הפטירה קיבל הנפטר בעדה תוספת בקצבת זקנה או בקצבת נכות." ממליצה לפנות לביטוח הלאומי לבדיקת זכאות באופן ספציפי אם מתקיימים התנאים המזכים. ברכה, אורנה. שיעור המענק הוא בגובה 7,443 ש"ח (החל ב-01.01.2008). אם נפטר בן זוגו של מי שמקבל קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה, ישולם מענק בגובה 7,443 ש"ח (החל ב-01.01.2008).

    • תשלומים לשאירים
      אורנה | 06/07/2008 19:21

      הכנתי לך תשובה ארוכה ואיני מבינה מדוע היא אינה מופיעה. אעביר לך עתה את הקישורים הרלוונטיים לשאלתך, ותשומת לבך לכך שלא ניתן לתבוע לאחר שעברו 12 חודשים מיום הפטירה,ומקסימום התשלומים,אם תמצא הזכאות יהיו לכל היותר ל-12 חודשים בלבד שאירים תנאי זכאות: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/2A5070B2-7278-47A4-AB8C-019CBFB43AD7.htm?&sFather=y מענק פטירה http://www.btl.gov.il/NR/exeres/72538D6B-FB6E-4525-AD81-88C015770F77.htm?&sFather=y להתיחס לתוכן ולא לכותרת. בברכה, אורנה.

    • תשלומים לשאירים
      אורנה | 06/07/2008 19:25

      בנוסף,יש להוכיח מגורים משותפים לפחות ב-36 החודשים האחרונים. מופיע בקישור שאירים שהעברתי אלייך. לשאלתך בנושא קבורה ומצבה קיראי בקישור המצ"ב: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/32484928-DF95-4845-B78E-B9D8C6AF24C3.htm