דמי אבטלה

  • שאלה על זכאות אבטלה ולימודים
    ורד | 01/07/2008 11:00

    עבדתי בהייטק משרה חלקית (50%-70% בערך לפי שעות) בשכר גבוה תוך כדי לימודים חלקיים (לימודים לצורך הסבה, לא לימודים לתואר). פוטרתי לפני כמה חודשים ואני ממשיכה בלימודי החלקיים עוד שנה. יש לי כמה שאלות: 1. האם אני זכאית לדמי אבטלה כמו כל אחד בזמן לימודי? 2. האם יש לי זכות לבקש בלישכת התעסוקה שיפנו אותי למשרות באותו היקף שבו עבדתי? כך אוכל להמשיך בלימודי באותה מתכונת. 3. הלימודים הם בתחום שונה לגמרי, האם אוכל לבקש משרות גם בתחום הזה, למרות שאני עדיין במהלך לימודי? 4. האם סך דמי האבטלה שיקבעו לי יהיו ע"פ התלושים אותם אציג שמהווים תשלום עבור משרה חלקית או שהיקף המשרה שהיה לי ישפיע לרעה על תשלום דמי האבטלה? תודה!

    • דמי אבטלה
      אורנה | 02/07/2008 19:24

      השאלה היא לפני כמה זמן פוטרת? לדמי אבטלה זכאים מי שצברו תקופת אכשרה הנבדקת מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה,18 חודשים אחורה, ובה בודקים האם צברת 300 ימי עבודה שמהם ניכו דמי ביטוח. בהיותך עובדת שעתית,גם 18 ימי עבודה נלקחים כמי שעבד 25 ימים. השאלה היא,כמה זמן עבר מאז הפסקת עבודתך ואם עדיין יש לך זכאות לדמי אבטלה כפי שפרטתי מעלה. בד"כ ממליצים להתיצב סמוך ליום הפסקת העבודה בשירות התעסוקה, על מנת לקבע את תקופת האכשרה כנ"ל,אח"כ ניתן לחזור להרשמה באופן שוטף במהלך השנה והזכות לדמי אבטלה נשמרת. אשמח לקבלת מענה לשאלה זו,על מנת שאוכל להמשיך ליתר שאלותייך הנובעים ממנה. בברכה, אורנה.

      • תשובה לשאלתך
        ורד | 03/07/2008 09:45

        התייצבתי בלישכה מיד אחרי פיטורי. (למעשה, מיד בסיום השביתה שהיתה שם, כי היה סגור). נרשמתי וקיבלתי פנקס התייצבות, ומאז לא המשכתי להגיע ולא הייתי גם עדיין בביטוח לאומי. אני רוצה להתחיל בתהליך עכשיו (אחרי 3 חודשים). כשנרשמתי לא שאלו אותי לשעות עבודה שעבדתי ואופי העבודה. רק הסתכלו על מכתב הפיטורין שמצוין בו מספר שנות עבודתי שם. בכל 8 שנות עבודתי עבדתי בכל מיני סוגי משרות בין 50-100%. אבל מבחינת מקום העבודה, הייתי עובדת לכל דבר ועניין. למעשה החוזה הראשוני שלי הוא גלובלי, ורק אחרי כמה שנים הורדתי אחוזי משרה וזה בא לידי ביטוי בתלושים, אך מבלי לשנות בחוזה דבר. איך בכלל יכולים לחשב כמה ימי עבודה נטו זה אומר ב-18 חודשים? מי מסתכל על זה? המל"ל? זה משהו שצריך לציין במפורש או פשוט להגיש תלושים? תודה רבה

        • דמי אבטלה
          אורנה | 04/07/2008 16:17

          את אמורה להגיש עתה תביעה לדמי אבטלה בביטוח הלאומי: http://www.btl.gov.il/DownloadFiles/Forms/t1500.pdf להעביר למעסיקך/מעסיקייך ב-18 החודשים האחרונים למלא את חלקם בטופס,הכולל פירוט ימי עבודה בכל חודש. אם יש בעיה עם זה,אפשר להעביר צילום תלושי שכר,הכוללים ימי עבודה. החישוב לדמי אבטלה נעשה על כמפורט להלן: "השכר היומי הממוצע שלך לצורך חישוב דמי האבטלה הוא הכנסתך, החייבת בתשלום דמי ביטוח, ב-75 הימים האחרונים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75." בברכה, אורנה.

          • אבל מה לגבי שאלותי על הלימודים?
            ורד | 06/07/2008 13:23

            אשמח אם תשיבי גם על שאר שאלותי על הלימודים. כמו האם יש לי זכות להמשיך בלימודי במקביל לחיפוש עבודה בלישכה? האם יש לי זכות לבקש הפניות למשרות בהיקף משרה חלקית? האם זה יפגע בדמי האבטלה שיתנו לי? תודה

            • דמי אבטלה ולימודים
              אורנה | 06/07/2008 18:32

              אם לימודייך מתקיימים בשעות אחה"צ,ואינם פוגעים בשיגרת התיצבותך בעבודה ו/או מציאת עבודה המתאימה להשכלתך,נסיונך ומצבך הבריאותי,לא אמורה להיות בעיה. התאמת עבודה לצרכייך,היא מקרית בלבד,על פי הזמנת עובדים ע"י המעסיקים. תוכלי לקרא בהרחבה בנושא זכאות בעת אבטלה http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/UnemploymentDeserving.htm תשומת לבך בקישור הנ"ל,לתקופה בה תהיי זכאית לדמי אבטלה על פי נתוני גילך,השכלתך ומצב בריאותך כמוזכר לעיל ומתי למעשה,תהיה אפשרות להפנותך לכל עבודה המתאימה למצבך הבריאותי בלבד. בגדול,אין הרבה אפשרויות בחירה בשירות התעסוקה כמו בחיפוש באופן פרטי,שכן תשלום דמי אבטלה מותנה בקיום התנאים בקישור. בברכה, אורנה.