דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

  • דמי אבטלה למתפטרת אחרי חופשת לידה
    דנה | 24/06/2008 01:28

    שלום רב התפטרתי לצורך טיפול בילד מייד עם תום חופשת הלידה. אני מבינה שאקבל דמי אבטלה אחרי 90 יום. השאלות שלי: א. האם התשלום שאקבל הם עבור התקופה של ה 90 יום אחורה? האם אקבל סכום אחד ? ב. מתי אני צריכה להתייצב בלשכת תעסוקה ? אם התשובה "מייד עם ההתפטרות" אז מה הסיבה ? הרי אני לא רוצה שישבצו אותי לעבודה, האם את 90 היום אקבל בכל מקרה ? ג. מה בדיוק הקשר בין לשכת התעסוקה וביטוח לאומי? מתי אני צריכה למלא תביעה לאבטלה בביטוח הלאומי ? תודה.

    • דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
      אורנה | 25/06/2008 14:33

      עלייך להרשם סמוך ליום הודעתך על הפסקת העבודה בשירות התעסוקה,פעם אחת בלבד,על מנת לשמור על תקופת האכשרה כפי שתפורט בהמשך ואת חוזרת להרשמה באופן שוטף כעבור 90 יום. תקופת אכשרה: מיום ההרשמה הראשון בשירות התעסוקה, בודקים האם צברת 360 ימי עבודה שניכו מהם דמי ביטוח לעובד בשכר חודשי,כנ"ל 300 ימים לעובד בשכר יומי. הבדיקה נערכת רק לתקופה של 540 יום=18 חודשים אחרונים לעבודתך ולכן זו הסיבה שיש להזדרז ולהרשם כדי שלא תאבדי ימים בגלל המתנה בהרשמה(חשוב במיוחד למי שלא עבד באופן רצוף). לעובד בשכר יומי גם 18 ימי עבודה בחודש יילקחו בחשבון כמי שעבד 25 ימים. הערה חשובה: הרשמה ראשונה זו שומרת על זכותך לדמי אבטלה(אם את זכאית להם לאור החישוב שפרטתי מעלה)עד לשנה מיום הרשמתך הראשון. ז"א שהחל מ-90 ימים ואילך,את בוחרת את הזמן המתאים לך לחזור לשירות התעסוקה,כאשר את פנויה גם כן לעבודה במידה ותופני. בשירות התעסוקה את התיצבת להרשמה, לביטוח לאומי את מגישה תביעה לדמי אבטלה. לא להגיש תביעה לפני שתרשמי לפחות פעם/פעמיים באופן שוטף בשירות התעסוקה. מזלטוב ושיהיה לכם בהצלחה.

      • דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
        דנה | 25/06/2008 16:11

        אורנה תודה על התשובה המעמיקה. שאלה נוספת , אני עזבתי את מקום העבודה לרגל טיפול בילד כל לא היה לי סידור אחר. לא ציינתי קודם אבל בחברה שעבדתי היה איזשהוא סידור של "משרת אם" אבל בגלל שלא היה לי סידור עם הילד ביקשתי להתפטר ולא לחזור למשרה כזו. אני יודעת שההתפטרות שלי הקניתה לי פיצויי פיטורין אבל האם עדיין מגיעים לי גם דמי אבטלה ? אם כן , האם הפרוצדורה זהה למי שהתפטר כי העבודה שלו לא איפשרה "משרת אם" ? אם לא, האם יש יתרון כלשהו להתנהל מול לשכת התעסוקה וביטוח לאומי גם במקרה כזה ? תודה שוב, דנה

        • דמי אבטלה
          אורנה | 25/06/2008 16:16

          לא חשובה הסיבה להתפטרותך. את זכאית לדמי אבטלה,כעבור 90 ימים בגלל תקופת האכשרה שצברת. לא הבנתי את שאלתך האחרונה. ברכה, אורנה.

          • תיקון בגוף ההודעה
            אורנה | 25/06/2008 16:39

            "את זכאית לדמי אבטלה,כעבור 90 ימים בגלל תקופת האכשרה שצברת." צ"ל את זכאית להרשמה באופן שוטף ולקבל דמי אבטלה כעבור 90 ימים בגלל התפטרותך.

          • דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
            דנה | 25/06/2008 16:45

            תודה. לשאלה האחרונה אל תתייחסי... אבל יש כמה שאלות נוספות. א. איך מתבצע התשלום. האם אחרי תשעים יום אקבל סכום אחד ובו 3 משכורות ? וכיצד זה מתבצע אח"כ, בכל חודש בחודשו אקבל עבור החודש החולף? ב. האם אני חייבת להתייצב באופן שוטף לאחר תשעים יום, הרי אני יודעת שלא יהיה לי סידור לילד בערך עד גיל שנה. ג. אם לא אתייצב באופן שוטף האם לא אקבל דמי אבטלה לתשעים יום ? ד. עד מתי אפשר לקבל אבטלה , האם במשך שנה מהתפטרות ? תודה.

            • דמי אבטלה
              אורנה | 25/06/2008 17:39

              דמי אבטלה שונים מדמי לידה. אחרי 90 יום,מתחילה למעשה עם התיצבותך השוטפת, ספירת הימים המזכים בדמי אבטלה. בהתאם לגילך תוכלי לבדוק בקישור המצ"ב לכמה ימים את זכאית,כאשר בפעם הראשונה מנכים מימי הזכאות 5 ימים,כך גם בכל 4 חודשים. בסך הימים מקבלים בסופו של דבר את מכסת הימים המגיעה לך על פי גילך: אבטלה - תקופת הזכאות המרבית http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B8AAF62A-5DF6-4A90-B26C-41880641FF07.htm כל עוד את מתיצבת ביום הקבוע שנקבע לך,ואינך מופנית לעבודה, נרשם שבוע זה לזכותך בסך ימי האבטלה המגיעים לך ואת צוברת ימי זכאות לתשלום. אם אין לך סידור לילד ואין בכוונתך לעבוד בשלב זה, תוכלי לפעול כפי שהצעתי היום במספר תשובות,ולהתחיל בהרשמה השוטפת עד שנה מיום התיצבותך הראשון. דמי האבטלה אינם תשלום אוטומטי ומשולמים רק למי שמתיצב. התשלום נעשה לפי המתואר כאן בשאלות/תשובות באתר ביטוח לאומי: מתי משולמים דמי האבטלה? התשלום בעד חודש האבטלה הראשון מתבצע במועד לא קבוע, והוא תלוי בתאריך שבו הוגשה התביעה וזמן הטיפול בסניף. התשלום בעד חודש האבטלה השני ואילך יהיה בסמוך ל- 17 בחודש שלאחריו. לסיכום: דמי אבטלה אינם משולמים למי שאינו מתיצב כדורש עבודה בשירות התעסוקה. בברכה, אורנה.