זכאות לדמי אבטלה

  • זכאות לדמי אבטלה
    איילת | 05/03/2008 13:09

    שלום, לפני 4 חודשים עזבתי את עבודתי כדי לטוס לטיול בחו"ל. רציתי לשאול האם עכשיו יש לי זכאות לדמי אבטלה עד שאמצא עבודה חדשה. האם קבלת מכתב פיטורין ממקום העבודה (דובר על כך שאני חוזרת לשם בתוך חודשיים- וזה לא קרה) יעזור? האם אפשר להגיש בקשה 4 חודשים אחרי שעזבתי את מקום העבודה? תודה!

    • זכאות לדמי אבטלה
      אורנה | 05/03/2008 17:26

      על מנת לבדוק האם את זכאית לדמי אבטלה,צריך פרטים נוספים: האם נכון להיום,יש לך 300 ימי עב' מלאים שמהם ניכו דמי ביטוח לאומי,לעובד בשכר יומי, כנ"ל 360 ימים לעובד בשכר חודשי. הבדיקה נערכת מהיום בו את מתיצבת לראשונה בשירות התעסוקה, ונבדקת שנה וחצי אחורה=540 ימים. (במאמר מוסגר אני רושמת לך ולכל מי שקורא תשובה זו,על מנת לשמור על זכותך לדמי אבטלה,היה עלייך לפני הנסיעה לחו"ל,להרשם רק פעם אחת בלבד בשירות התעסוקה,אח"כ לחזור להרשמה שוטפת כעבור 90 ימים או עד שנה). עתה,בידקי בכל תלושי השכר שיש בידייך,18 חודשים-(פחות)4 חודשים שטרם נרשמת בהם,סיפרי ימי עב',חופשה ומחלה בתשלום. אם עבדת בשכר שעתי/יומי מספיקים לך 300 ימים מלאים כפי שציינתי לעיל,בשכר חודשי את צריכה 360 ימים. אם יש לך הימים הדרושים,הרשמי בהקדם בשירות התעסוקה. אם יש לך מכתב פיטורין,את ממשיכה להתיצב בכל שבוע ביום שיקבע לך, ובהמשך מגישה תביעה לדמי אבטלה. אם אין לך מכתב פיטורין,את נרשמת פעם אחת בלבד וחוזרת להמשך הרשמה כעבור 90 ימים(אם לא תמצאי עב' אחרת). בכל מקרה,עם ההרשמה בשירות התעסוקה,עלייך להיות פנויה למקומות עב' ששירות התעסוקה יפנה אותך אליהם. קיראי בקישור בהתאם לגילך את הנחיות שירות התעסוקה בהצלחה.