אבטלה לאקדמאים

  • אבטלה ואבטלת אקדמאים
    nbiby | 26/02/2008 11:55

    שלום רב, מה צריך לעשות קודם: להתייצב בביטוח לאומי או בלשכת התעסוקה? האם בעלי תואר 1 אמורים להתייצב באותו מקום כמו מי שאין לו תואר? אם יש חילוקי דעות לגבי עזיבת העבודה (לטענתי התפטרות שדינה פיטורין ולדעתם, התפטרות) וניתן מכתב שבו מוסבר שהודעתי על התפטרותי, אבל לא כתוב מתי התחלתי לעבוד, איך להתמודד עם זה בביטוח לאומי ובלשכת התעסוקה?

    • אבטלה לאקדמאים
      אורנה | 26/02/2008 15:20

      עלייך להתיצב בתחילה בשירות התעסוקה לאקדמאים הקרובה למקום מגורייך כמפורט בקישור המצ"ב: http://www.moia.gov.il/NR/rdonlyres/1984E706-36E0-4A92-A511-E16D3F076E2D/0/metsapim_he_3849.pdf דפדפי כלפי מטה. עלייך להרשם בהקדם,סמוך ליום הפסקת עבודתך,כדי לשמור על תקופת האכשרה הנדרשת,דהיינו 360 ימים לעובד בשכר חודשי שניכו מהם דמי ביטוח לאומי לעובד בשכר חודשי, או 300 ימים כנ"ל לעובד בשכר יומי. לעובד יומי גם 18 ימי עב' בחודש ילקחו בחשבון כ-25 ימי עב'. לגבי התפטרות בדין מפוטר, זה חל על זכאות לכספי פיצויים בלבד. על מנת שהתפטרותך תוכר בביטוח הלאומי כפיטורין צריכים להתקיים מספר תנאים ובהם לדוגמא:אשה עובדת לאחר לידה,אשר נאלצה להפסיק את עבודתה בגלל שעות עב' ארוכות,עב' במשמרות,יום עב' מפוצל ומרחק של כ-40 ק"מ למקום עבודתה. גם מקרים נוספים כמו התפטרות בגלל בעיות בריאותיות של המתפטר או של מי מבני ביתו,בהצגת אישורים מתאימים,יכולים להתקבל כפיטורין לצורך זכאות לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום. לגבי שאלתך בנושא תחילת עבודה. נושא זה יטופל על ידך לאחר ההרשמה בשירות התעסוקה ומילוי טופס תביעה לדמי אבטלה כמצ"ב: http://www.btl.gov.il/DownloadFiles/Forms/t1500.pdf ראי עמוד 5 מתוך 6 בו המעסיק שלך אמור למלא את חלקו לתקופת עבודתך,הכולל ימי עבודה/חופשה/מחלה בכל חודש. בהצלחה

      • תודה ושאלה נוספת
        nbiby | 27/02/2008 09:13

        האם כדי לשמור על תקופת האכשרה כפי שהסברת, אני צריכה להביא את הטופס מלא ביום ההתייצבות הראשון בלשכת התעסוקה או שירשמו אותי גם בלעדיו, עד שהמעסיקים לשעבר יחתמו? ובכלל, מה להביא איתי ללשכת התעסוקה? (אישור על תואר? תלושי שכר אחרונים?). מאד מאד מודה לך על ההסבר המפורט. כל כך נחמד מצדך להסביר. בכלל לא ידעתי שממילא אין לי סיכוי להקלות באבטלה בדין מפוטרת. תודה רבה.

        • אבטלה המשך...
          אורנה | 27/02/2008 10:07

          בעת ההתיצבות בשירות התעסוקה,את אמורה להציג ת' זהות ואישור על תואר. את התביעה לדמי אבטלה,את מגישה לביטוח הלאומי בשלב מאוחר יותר. בהצלחה.

          • תודה רבה!  לת
            nbiby | 27/02/2008 10:49

    • אבטלה לאקדמאים
      אורנה | 26/02/2008 15:26

      תקופת האכשרה שציינתי בתשובתי 360/300 ימים,נבדקת רק במהלך 18 חודשים אחרונים מהיום בו את מתיצבת לראשונה.

    • אבטלה
      אורנה | 27/02/2008 13:58

      אני רואה שלא רשמתי לך,שאת למעשה נרשמת רק פעם אחת בשירות התעסוקה,סמוך ליום הפסקת עבודתך,כדי לקבע את זכותך לדמי אבטלה. אח"כ את חוזרת כעבור 90 ימים להמשך הרשמה באופן שוטף, אם לא תמצאי עבודה אחרת בינתיים. הזכות לדמי אבטלה נשמרת לך עד שנה מיום שנרשמת לראשונה. ז"א,שכרגע את למעשה ממלאה את טופס התביעה לדמי אבטלה,מעבירה למעסיקך למלא את חלקו בטופס ולא מעבירה עדיין לביטוח לאומי,אלא,כאשר תתחילי בהרשמה שוטפת(כעבור 90 ימים).

      • שוב תודה  לת
        nbiby | 27/02/2008 19:47