מעבר סניף

  • מעבר סניף
    שרה | 30/01/2008 09:43

    1. עברתי מקום מגורים וצריך לעבור סניף פניתי לסניף הקרוב חשבתי שהם יעשו את המעבר בשבילי או שזה יהיה אוטומטי אבל לאכזבתי מבקשים ממני לגשת לסניף המקורי לבקש מהם להעביר אותי. האם יש דרך לעשות זאת אחרת מבלי להגיע לסניף? האם יש טופס? 2. אני בהריון ויש לי חוב מלפני הרבה שנים לפני שעבדתי ולא דרשו ממני האם צריך להסדיר את זה לפני הלידה? איך? האם דרך טופס בקשה להפחתת קנסות? כי אני לא יודע מה החוב ואיזה קנסות עלי

    • מעבר סניף
      אורנה | 30/01/2008 11:02

      תוכלי למלא את הטופס המצ"ב בקישור ובו תצייני את כתובתך החדשה. 6101 - דין וחשבון רב שנתי "משמש אותך לפתיחת תיק גבייה במוסד לביטוח לאומי ולהודעה על שינויים. אם אתה שולח את הטופס המלא לסניף באמצעות הפקס, נא לרשום מספר תעודת זהות בתחתית או בכותרת של כל עמוד ועמוד. " תוכלי לאתר את מספר הפקס' באיזור מגורייך,ע"י לחיצה על העיר בה את מתגוררת בקישורסניפים וערוצי שירות לגבי החוב משנים קודמות,כדאי להזמין את הטופס הנקרא:"תקופות הדווח ושמות מעסיקייך במוסד לביטוח לאומי"אותו תוכלי להזמין במוקד הטלפוני של ביטוח לאומי במספר 6050*,צריך לשם כך את הקוד הסודי שלך. ניתן גם לקבלו בכל עמדה בביטוח הלאומי(בד"כ מחוץ לבנין וניתן בכל שעות היום להוציא תדפיסים), שם תוכלי לבדוק מה נרשם בביטוח הלאומי ומה חסר,כך תוכלי להשלים פרטים לטופס דין וחשבון. בטופס תוכלי גם לציין את תקופת שירותך הצבאי,תקופות עב',לימודים וכדומה וממחלקת הגבייה בביטוח הלאומי ישלחו אלייך הודעה על גובה החוב להסדרת התשלומים. אגב,אשה נשואה/עקרת בית אינה משלמת דמי ביטוח. לידיעה כללית,קיים פיגור רב בדווחי התשלום במערכת ביטוח לאומי ולעיתים רק כעבור 3 שנים(היו מקרים של פונים גם לאחר 8 שנים)נשלחת הודעה על החוב. בכל מקרה מומלץ לסיים עתה את ההתחשבנות כדי למנוע גריעה מזכויות כפי שאני קוראת עתה באחת השאלות הנשאלות כאן בפורום. שיהיה לך בהצלחה.

      • את הטופס אני ממלאת בשמי או בעלי בשמו?
        שרה | 30/01/2008 21:13

        הבנתי ממישהו ששמע מפקיד ביטוח לאומי שהבעל הוא זה שצריך למלות את הטופס בשמו והאשה את החלק שלה בטופס. האם זה נכון? בנתיים כל אחד בסניף אחר. לא יודעת אם קודם להסדיר את החוב שלי ואחר כך לעבור סניף או ההפך

        • הטופס הוא אישי.
          אורנה | 30/01/2008 22:02

          הטופס הוא אישי ומיועד לכך שתמלאי את פרטייך לתקופה שלפני נישואייך ואחרי. כמובן,שחלק מהפרטים כוללים גם את פרטי בן הזוג(כמו חשבון הבנק אם הוא משותף ועיסוק בן הזוג). אין משמעות לכך היכן הסניף שלך/שלו מתנהל,שכן,החוב בגין העבר מתנהל לפי ת.ז. תבצעי את השינויים וההעברה ותקבלי הודעה אם יש לך חוב בגין העבר.

          • לסיכום
            שרה | 31/01/2008 12:44

            למלות את טופס 6101 - דין וחשבון רב שנתי ולשלוח בפקס ולרשום ת.ז בכל עמוד וככה בעצם אני מודיעה על השינויים ועל ההעברה גם והם לבד מעבירים אות בהתאם? מה הזמן הסביר שהם מחזירים לי תשובה? האם כדאי גם לשלוח בדואר רשום? תודה רבה על הפורום ועל התשובות מאוד עזרתם לי ומאוד עוזר לאנשים במצוקה מול הביוקרטיה על המוסד לביטוח לאומי את/אתם צקידים :-)

            • לסיכום
              אורנה | 01/02/2008 09:36

              אין צורך לדעתי לשלוח גם בדואר רשום. תוכלי לבדוק לאחר מס' ימים במוקד 6050* האם הפקס' ששלחת התקבל. כל העדכונים שתצייני בטופס ייקלטו,יבוצעו השינויים הנדרשים ויישלח אלייך עד חודש ימים אישור והנחיות לתשלום החוב. בהצלחה ושבת שלום.

    • לעניין הקנס
      עו"ד לורה מישוק | 30/01/2008 11:17

      כנסי לביטוח הלאומי, לאגף הגבייה שם תוכלי לברר את גובה החוב ומקורו. רצוי לשלם את החוב בהקדם או להגיע איתם להסדר תשלומים, על מנת שתוכלי לקבל את המגיע לך מהם בעתיד. בהצלחה.

    • לגבי שאלתך בנושא הטופס להפחתת קנסות
      אורנה | 30/01/2008 22:07

      לאחר שתקבלי את ההודעה על החוב ותראי נכונות להגיע להסדרתשלומים בגינו,יבטלו לך את הקנסות והריבית. בד"כ,כבר במשלוח ההודעה לתשלום החוב,מצרפים גם את הבקשה להפחתת קנסות.