זכאות לדמי אבטלה

  • זכאות לדמי אבטלה
    עובדכרגע | 07/01/2008 16:53

    שלום, אני עובד מזה 12 חודשים בחברה ומעוניין שיפטרו אותי. אין לי בעיה לקבל מכתב פיטורין מהמעסיק. בשלושת החודשים הראשונים לעבודתי, עבדתי בחצי משרה (בתלוש השכר היה כתוב בשדה ה"כמות" 0.5 ובשדה ה"תעריף" את סכום המשכורת למשרה מלאה). שאלתי האם אני זכאי לחתום אבטלה כעת (במידה ואפוטר לאלתר) או ששלושת החודשים הראשונים יחשבו כחודש וחצי ולכן עלי להמתין חודש וחצי נוספים לפני שאני יכול לקבל את מכתב הפיטורין. אודה לך מראש על תשובתך, הסקרן

    • זכאות לדמי אבטלה
      אורנה | 07/01/2008 19:24

      על מנת שתהיה זכאי לדמי אבטלה עליך לעבוד 360 ימי עבודה מלאים,שמהם ניכו דמי ביטוח לאומי אם עבדת בשכר חודשי, 300 ימים כנ"ל אם עבדת בשכר יומי. הבדיקה נערכת מהיום הראשון בו אתה מתיצב בשירות התעסוקה כדורש עבודה,והיא נערכת לתקופה של 540 ימים=18 חודשים אחורה. האם עבדת בעוד מקומות עבודה,גם אם לא באופן רציף,במהלך 18 החודשים האחרונים? אין משמעות לעבודה במשרה מלאה או חלקית, מאחר ודמי האבטלה הם לפי גיל התובע באחוזים מהשכר.

      • הבהרה לגבי 360 הימים הנדרשים
        עובדכרגע | 08/01/2008 08:15

        ראשית אודה על תגובתך המהירה, לפני 12 חודשים הסתיימה לה תקופת האבטלה לה הייתי זכאי (100 יום). יום לאחר סיום תקופת האבטלה התחלתי לעבוד במקום עבודה אחד. אני עובד שם בדיוק 12 חודשים אבל מתוכם 3 חודשים במשרה חלקית ולראיה כתוב בתלוש השכר כי "כמות" עבודתי הינה 0.5 . שאלתי היא מתי אני יכול (הכי מהר) לבקש שיפטרו אותי ולהיות זכאי לדמי אבטלה מביטוח לאומי. כיצד מחשבים את 360 הימים? האם ימי שישי ושבת שבהם לא עבדתי נחשבים חלק ממניין הימים? כיצד מתייחסים לחודש בו עבדתי "0.5" מבחינת סעיף ה"כמות" לחודש בו רשום כי עבדתי "1.0" בסעיף ה"כמות" . אני מעוניין שיפטרו אותי ושאהיה זכאי לדמי אבטלה ואני לא יודע מתי אני אהיה זכאי להם.

        • דמי אבטלה חוזרים
          אורנה | 08/01/2008 08:54

          המקרה שלך מתאים לקריטריונים של דמי אבטלה חוזרים. אדם יכול להיות זכאי לדמי אבטלה חוזרים פעם נוספת במהלך 4 שנים, כאשר עבד 360 ימים,והספירה מתחילה מהיום הראשון בו הוא התיצב בשירות התעסוקה(בפעם הראשונה)והחל לקבל דמי אבטלה. לגבי השכר שלך,בודקים רק את 75 הימים האחרונים ומהם מחשבים את השכר החודשי/יומי לפי העניין. אגב,אם עבדת בחלק מהתקופה בשכר יומי,תדרש רק ל-300 ימים בלבד. אין התיחסות לחלקיות משרה,אלא,לשכר. החישוב נעשה לפי 25 ימי עבודה בחודש. למי מה שרשמת,הינך זכאי לדמי אבטלה חוזרים,אבל...עליך להיות פנוי להפניה למקומות עב' ע"י שירות התעסוקה וסירוב מצדך,יקצץ לך 30 ימים מימי הזכאות ותדרש לתקופת המתנה של 90 ימים.

          • הבהרה לגבי מספר ימי העבודה הנדרשים
            עובדכרגע | 08/01/2008 09:03

            "והספירה מתחילה מהיום הראשון בו הוא התיצב בשירות התעסוקה(בפעם הראשונה)והחל לקבל דמי אבטלה." האם כוונתך לספירת 4 השנים או לספירת 360 הימים? כמו כן אינני מבין כיצד אני זכאי כעת לדמי אבטלה אם בחישוב מהיר 12 חודשים * 25 ימי עבודה לחודש = 300 ימים בלבד. האם עלי להמתין לצבירת 60 ימי עבודה נוספים שהם חודשיים וחצי? חשוב לי לציין שלא עבדתי על בסיס יומי אלא תלושים חודשיים כמו כל עובד רק שהיה כתוב בהם כי עבדתי רק 0.5 מהכמות

            • דמי אבטלה חוזרים
              אורנה | 08/01/2008 09:12

              אנסה להסביר שוב. 360 ימי עבודה-כאשר נכללים בתוכם גם ימי האבטלה שקבלת... זאת אומרת,לפי דבריך קבלת כבר 100 ימי אבטלה. עליך לצבור עוד 260 ימים כדי להיות זכאי לדמי אבטלה חוזרים. לא חשוב היקף המשרה,אלא התוכן=השכר,שהוא הפונקציה לחישוב המגיע. מצרפת לך קישורים,כדי שיהיה לך קל יותר להבין. לא לשכוח להפחית את האחוזים מהימים והשכר כפי שפרטתי קודם.

        • בנוסף...
          אורנה | 08/01/2008 09:06

          בדמי אבטלה חוזרים,אם הנך מתחת לגיל 40, דמי האבטלה יעמדו על 85% מסכום הזכאות, ימי האבטלה יעמדו על 80% מהימים להם הנך זכאי על פי גילך.

          • תודה רבה
            עובדכרגע | 08/01/2008 09:22

            תודה רבה לך אורנה על תגובתך המהירה ותשובותייך האכפתיות. הארת לי את נושא האבטלה וכעת אני מבין בו קצת יותר :)