מס רכישה בקבוצת רכישה

  • מס רכישה
    אייל | 02/05/2009 01:19

    כאשר מבצעים מול יזם ,עסקת רכישת בית למגורים (קוטג' דו משפחתי) הכוללת רכישת קרקע + בניית הבית (הקרקע פרטית ,נרכשת מבעל הקרקע שאינו היזם ,אך היזם הוא זה שארגן את כל העסקה) , איך יחושב מס הרכישה -האם לפי 5% על הקרקע ,או לחילופין לפי "דירת מגורים" בהתאם למדרגות המס.

    • מס רכישה בקבוצת רכישה
      עו"ד זהר ארד | 02/05/2009 19:01

      אייל שלום, אתה מתאר מתווה של רכישה באמצעות "קבוצת רכישה". כעקרון, ככל שמדובר בקבוצת רכישה אמיתית, קרי ראשית רוכשים את הקרקע, ורק לאחר מכן מתקשרים עם קבלן ביצוע לבניית הבית, הרי שמס הרכישה משולם רק על הקרקע. יחד עם זאת, ככל שרשויות המס יסברו שמדובר בעסקה מתוכננת היטב מראש שכל מטרתה להמנע מתשלום מלוא המס, יתכן שהם יחייביו את הרוכש במס רכישה מלא על הבית המוגמר ויטענו שמדובר בעצם בהפרדה פיקטיבית. רצוי מאוד לקבל יעוץ מעו"ד פרטי מטעמך בטרם התקשרותך בהסכמים במקרקעין. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • מס רכישה
        אייל | 03/05/2009 19:48

        שלום עו'ד זהר ארד, מדובר על רכישת בית מוגמר מיזם ,כשמתווה העיסקה בן 2 בשלבים ברור מראש- 1) נרכשת הקרקע מבעל הקרקע 2) נבנה הבית עי היזם. כיוון שמס רכישה על בית הינו מדורג , יוצא כי הוא נמוך יותר משמעותית מאשר לשלם 5% על הקרקע . לכן ,כיוון שהעסקה על 2 שלביה מראש נסגרת מול היזם ושקופה לרשויות המס , מה לפי דעתך אצטרך לשלם - לפי קרקע או לפי בית ? תודה אייל

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 03/05/2009 20:59

          שוב שלום אייל, אני מניח שלא נגשת לבצע עסקת מקרקעין (ועוד מורכבת שכזאת) ללא ליווי צמוד של עו"ד. על כן, רצוי להתייעץ עם עורך דינך, שוודאי בקיא בכל העובדות ובמצב המשפטי לאשורו. דעתי אינה רלבנטית, שכן אתה הוא זה אשר בסופו של יום צריך לדווח על העסקה לרשויות המס באמצעות עריכת שומה עצמית (במסגרתה עליך לדווח האם רכשת מגרש או בית מוגמר). בברכה, זהר ארד, עו"ד