תשובה

  • פרוצדורה להזמנת שטר של הערת אזהרה מהטאבו
    רבקי | 30/04/2009 16:04

    נרשמה הערת אזהרה על נכס מסויים. אני רוצה להזמין את השטר ולראות בדיוק מה הסיפור שם. הסתכלתי באתר של הטאבו והטופס שיש שם אמור להחתם ע"י בעל המקרקעין. רשום שם: "אני הח"מ בעל זכות במקרקעין הנ"ל, מבקש בזה להזמין עבורי.." האם רק בעל זכות במקרקעין יכול להזמין?! נראה לי מוזר, שכן - אם אני מעוניין לרכוש נכס ולבדוק את הפרטים - אני לא יכול?! אני צריך לבקש מבעל הנכס לבדוק לי?! נראה לי הגיוני. אשמח אם תוכלו לומר לי מה הפרוצדורה להזמנת שטר של הערת אזהרה מהטאבו תודה

    • תשובה
      מתמחה | 30/04/2009 18:36

      שלום לך, אכן רק בעל זכות בנכס יכול להזמין לעיון שטרות (אלא אם זה סתם מסמכי בית משותף). צריך למלא את הטופס אותו ראית באתר של הטאבו, לשלם אגרה כנדרש (לא זוכר כמה. רשום שם בטח..) ולהגיש להם (מקור). אם יש לך יפוי כח מהבעלים-ניתן להגיש באמצעות יפוי כח מקורי/נאמן למקור. בהצלחה

      • מצטרף לתשובתו של המתמחה. האגרה בגין הזמנת שטר הינה 64 ש"ח.  לת
        עו"ד זהר ארד | 01/05/2009 09:41