בניין משותף

  • בניין משותף
    אבי | 18/04/2009 09:46

    שלום בבניין משותף יש חנייה מתחת לגינה של אחד הדיירים ויש שם נזילה מים גדולה דרך ריצפת הגן שהיא גם תקרת החניה. החנייה רשומה בטבו על חלק מהדיירים, מהנדס בדק וקבע שצריך להשקיע כסף רב לתיקון המפגע אך לא קבע מי צריך לשלם . הבניין הוא למעלה מ7 שנים הנזילה התחילה לאחר שנתיים מבניית הבניין אך לא נעשה כלום מבחינה משפטית יש את חוות הדעת של המהנדס בתאריך שלפני 7 השנים. הבעייה היא גם נזק שעלול להגרם ליסודות הבית לפי 2 דוחות של מהנדסים . מה הפתרון בתודה מראש

    • בניין משותף
      ד.קובי | 18/04/2009 16:05

      שלום, צריך לבדוק את הנזילה ע"י בעל מקצוע שיקבע בדיוק היכן הנזילה, במידה ומדובר בצינור השייך לדירת הגן, אזי בעל הדירה אמור לתקן זאת, לחילופין הנזילה היא מצינור ראשי השייך לכלל הבניין התיקון ישלם ועד הבניין. בדרך כלל יש ביטוח דירה שאותו צריך לבדוק עם בעל דירת בגן. בהצלחה.

      • נזילה בביתץ משותף
        | עו"ד שרון עזרא | 19/04/2009 10:24

        מי שאחראי למקור הנזילה הוא זה שצריך לתקן. אם האחראי איננו מתקן, מומלץ לשקול כי ועד הבית יתקן כדי להקטין נזקים עתידיים, ואכ"ח לתבוע האחראי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד