העברת זכויות כשיש שוכר

  • מכירת דירה בה מתגוררים שוכרים
    אמ | 13/04/2009 11:26

    שלום, בכוונתי למכור דירה אשר כיום מתגוררים בה שוכרים. החוזה שכירות תקף עד סוף השנה. בחוזה כתוב כי: "המשכיר רשאי להעביר את זכויותיו במושכר, לרבות זכויות המשכיר לפי הסכם זה, כולן או חלקן, לאחר, ללא צורך בהסכמת השוכר, ובלבד שלא יפגעו זכויות השוכר על פי הסכם זה. השוכר מתחייב לחתום על כל מסמך שיידרש, אם יידרש, בקשר להעברת זכויותיו של המשכיר במושכר." שאלתי היא: האם ניתן למכור את הדירה היום ולהעבירה בטאבו כבר היום? או שיש להמתין עד תם תקופת השכירות, כלומר להגדיר את מועד הפינוי ומסירת המפתח בהתאם לחוזה השכירות?

    • העברת זכויות כשיש שוכר
      | עו"ד שרון עזרא | 14/04/2009 09:50

      לפי תיאור החוזה שציינת, הנך רשאי למכור כבר כעת את הדירה, בכפוף לכך שהבעלים החדש ימשיך את הסכם השכירות מול השוכר, לפי אותם תנאים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד