הפרשי שער דולר

  • חוזה שכירות: התקזזות הפרשים בין דולר לשקל
    ויקי | 12/04/2009 15:04

    בחוזה שכירות מופיעה "תקופה קצובה" של שנה בה דמי השכירות הם סכום שקלי מסויים (בחוזה מופיע סכום בדולר המתורגם לשקלים לפי השער ביום חתימת החוזה ומצויין כי הסכום בשקלים הוא זה שיהיה הקובע לשנה הקצובה). דמי השכירות עבור "האופציה" לשנה נוספת נקובים בדולר. בחוזה לא נקוב עפ"י איזה שער דולר ישולמו דמי השכירות לשנת האופציה ולא מצויין בחוזה כל הסכם לקיזוז הפרשים בין הסכום עפ"י החוזה לסכום ששולם בפועל. ועכשיו לשאלה: האם שוכר ששילם שנה לאחר חתימת החוזה את תשלומי שנת האופציה עפ"י גובה הסכום השיקלי שנקבע עבור דמי השכירות לשנה הקצובה (וזאת מבלי לבדוק את שער הדולר ביום העברת ההמחאות לשנת האופציה) יכול לתבוע את ההפרשים בין הסכום השיקלי ששילם במשך שנת האופציה לבין הסכום שהיה אמור לשלם במידה ושלם לפי שער הדולר של אותו יום או של מועד מימוש האופציה? כתוצאה מירידת שער הדולר השוכר מעוניין לקבל את ההפרש בין מה ששלם לבין מה שהיה אמור לשלם אם היה משלם את דמי השכירות הסכום הדולרי עפ"י החוזה כל חודש בחודשו. אני מודע לכך שכל חוזה צריך להבדק לגופו אך אני מעוניין לדעת מה הנוהג בענף אם לא מצויין אחרת והאם יש לשוכר קייס לפנות לבימ"ש? במידה ומשהו לא ברור אשמח להבהיר

    • הפרשי שער דולר
      | עו"ד שרון עזרא | 14/04/2009 09:38

      שלום רב קשה להשיב על שאלתך מבלי לעיין בהסכם השכירות עצמו. פעם היו נוהגים לקבוע דמי שכירות בדולרים, שישולמו בערכם בשקלים, והיו מבצעים התקזזות. היום כבר נוהג זה פחות מקובל, בשל התנודתיות של שער הדולר ולכן אין כבר "מקובל" אלא יש לראות מה נקבע בהסכם עצמו.לא ברור אם קיבעו את שער הדולר גם לתקופה הראשונה וגם לאופציה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד