חוזה במקרקעין

  • 2 דברים לא מובנים לי בחוזה
    בני | 11/04/2009 12:58

    אהלן אנשים התחלתי היום לקרוא בחוזה יש 2 דברים שלא הבנתי 1) *ולדירה זו צמודים 200\6 חלקים ברכוש המשותף וכל הצמוד לה, יש מאחורי הבית שלנו חניות האם זה אומר שאחת החניות שייכת לי או משהו כזה? בעיקרון כול השכנים חונים בחניות ואין מספרים או משהו כזה ומה זה ה6 חלקים האלה 2)חכירות בתנאי שטר מקורי 0000 1974 4237 תאריך סיום 31\03\2021 מה זה אומר? שילמנו דמי היוון ל49 שנה כפי שאני יודע..... ורכשנו את הדירה ב2004

    • חוזה במקרקעין
      עו"ד זהר ארד | 12/04/2009 10:24

      בני שלום, לא רצוי להתמודד לבד עם עסקת מכר במקרקעין, שכן הדבר דורש הבנה וניסיון. מומלץ לפנות לעו"ד שייצג אותך ברכישה. הרכוש המשותף כשמו כן הוא - רכוש משותף של כלל הדיירים בבניין. במקרה שתארת, לדירה יש 6 חלקים מתוך 200 ברכוש המשותף. זהו חלק בלתי מסויים. לגבי החניות יש לבדוק בתשריט ו/או בתקנון הבית המשותף למי שייכות. יתכן וישנו הסכם שיתוף המסדיר את השימוש בחניות. לגבי חכירה בתנאי שטר מקורי - יש את השטר לעיון וצילום ולקרוא את הסכם החכירה המקורי. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • המשך...
        בני | 12/04/2009 11:04

        ומה נותן לי הרכוש המשותף הזה של 6 חלקים מתוך 200? למי אני פונה בקשר לתשריט ו\או תקנון הבית המשותף?

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 12/04/2009 11:18

          נותן לך זכות קניינית ברכוש המשותף על פי חלקך היחסי. הזכות אינה כוללת זכות לעשות שימוש בלעדי במתקנים המשותפים אלא שימוש משותף. תשריט ותקנון יש להזמין מהטאבו. ככל שאינך בעל זכות במקרקעין עליך להציג יפוי כח מהבעלים.