חובות ארנונה

  • בבקשה עזרתכם הדחופה
    סוני | 10/04/2009 20:26

    שלום רב, לפני כמה שנים הורי עזבו את הארץ, הם מכרו לי את הדירה שלהם ללא תמורה, העברתי הצהרה לעירייה על כך, ומאז הבית נרשם על שמי בעיריה. לא עבר זמן רב, והקשר עם הוריי נותק וכמובן שהפסקנו את הליך מכירת הדירה, ז"א הדירה בסוף לא עברה להיות הרכוש שלי. הדירה עומדת ריקה כבר כמה שנים, אני יודעת שכבר עוקלה על ידי כונס נכסים כיוון שלא שולמה משכנתא וכו'... העיריה פנתה אליי כמחזיקה רשמית של הדירה לתשלום חובות ארנונה בשנים האחרונות, אפילו הוציאה צו עיקול על חשבון הבנק שלי. שלחתי להם פקס המסביר את הכל, בצירוף נסח טאבו עדכני שבו מופיע שם הוריי ופרטי כונס הנכסים. ודרשתי כי החוב וצו העיקול יבוטלו ויוסרו משמי. נציגה מטעם העיריה במחלקת אכיפת גביה, מסרה לי כי הנ"ל יתבצע מיום ההודעה שלי בלבד, ואילו עדיין אני צריכה לשלם את החוב. מדובר בכמה אלפי שקלים .. אין לי אפשרות לשלם את הסכום שלא לדבר על כך שזה לא צודק והוגן בכלל, זה פשוט להכריח אותי לשלם את החובות של הוריי וזה מעיק עליי. שאלתי היכן אני יכולה לערער על כך, אז היא מסרה שאני יכולה להעביר אליהם מסמך ערעור. נראה לי מגוחך לפנות לאותו האדם שכבר אמר לי "לא" פעם אחת, לא? היא מסרה שאלו נהלי פקודות העיריה. מצאתי אותם אבל זה ג'יבריש בשבילי. האמת אין מישהו "מעל" העיריה שאני יכולה לפנות? אני מתחננת שתעזרו לי. אין לי כסף להתמודד עם זה , אני בהריון וזה מטריד אותי מאוד. מדובר בכמה אלפי שקלים שאין לי אותם ולא יהיו לי גם. האם הם יכולים להסתמך על ההצהרה הזו ולקבוע שאני הבעלים? האם לא היו צריכים לדרוש ממני מסמך רשמי יותר? בבקשה עזרתכם. תודה שבת שלום וחג שמח סוני ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • חובות ארנונה
      עו"ד זהר ארד | 10/04/2009 23:53

      סוני שלום, חשוב כי תביני, כי בתשלומי ארנונה חבים מי שרשומים בעירייה כמחזיקים במקרקעין (להבדיל מבעלים). לא ברור משאלתך כיצד הפכת להיות מחזיקה רשומה של הדירה - בדרך כלל צריך להציג הסכם שכירות או הסכם מכר. ככל שהעברת הסכם מכר לעיריה, האם הסכם המכר דווח גם לרשויות המס במקביל? לא כל כך ברור. יתכן ואת זכאית להשלים את הליך המכר ללא תמורה ו"להציל" את הדירה מכינוס הנכסים. רצוי להתייעץ עם עו"ד בעניין זה. בכל מקרה, לעניין חוב הארנונה. ככל שנרשמת כדין מחזיקה, הרי שחוב הארנונה הוא חוב שלך ולא של הוריך. העירייה יכולה בהחלט לפעול לגביית החוב באמצעות פקודת המיסים גביה ואף להטיל עיקולים כפי שכבר עשתה. אני ממליץ לך לבוא בדין ודברים עם העירייה ולנסות להגיע להבנה כלשהי שתאפשר לך לפרוס את החוב לתשלומים (בטיעונים נכונים יתכן והעירייה תסכים אף לוותר על חלק מהחוב). בנוסף, רצוי כי תגישי בקשה לפטור בגין נכס ריק. הערייה מאפשר בדר"כ לקבל פטור בגין נכס ריק לתקופה של עד חצי שנה (בנסיבות מיוחדות כמו שלך אפשר לקבל את הפטור בדיעבד). בהנחה ותצליחי לקבל פטור נכס ריק וכן להגיע להסדר כלשהו עם העייריה אשר במסגרתו יצומצם במעט החוב ויפרס לתשלומים, הרי שסביר שתוכלי להתמודד עם החוב המעיק והלא צפוי ולהמשיך הלאה עם חייך. כמובן שרצוי היה לפעול מול העירייה באמצעות עו"ד, אך אני מבין שאין באפשרותך לשכור עו"ד ותאלצי לפעול מול העירייה בעצמך. בהצלחה וחג שמח, זהר ארד, עו"ד

      • תודה על המענה המהיר.. הבהרות
        סוניה | 12/04/2009 09:10

        הוריי חתמו על הצהרה (חתומה על ידי נוטריון) כי הם מעבירים את הדירה לחזקתי, זהו המסמך שהועבר לעירייה ויכול להיות גם שמסמך שאומר שאני מיופת כח לטיפול העניינים הקשורים לדירה, זה היה מזמן, אני לא ממש זוכרת. האם המסמכים הללו מהווים אסמכתא לחייב אותי בתשלומי הארנונה? או שהיה עליהם לבקש מסמך רשמי אחר? כגון נסח טאבו ... או משהו כזה... באם לא הצגתי הסכם שכירות או מכר האם זה "תופס", העיריה טוענת שיש בידיהם מסמך שלפיו הם הפכו אותי לבעלים של הדירה, האם יש מקום לבקש העתק מהמסך בכדי לראות מה הם קיבלו בדיוק? אינני מעוניינת להציל את הדירה מכונס נכסים, להיפך, אני לא רוצה שום קשר לעניין זה. אני זוכרת שפעם הגשתי כבר בקשה לפטור על נכס ריק, כל כמה זמן אפשר לעשות את זה? בינתיים יש לי עיקול על החשבון ואני רוצה לסיים את ההליך מהר ככל האפשר, האם אני יכולה להגיש בקשה להישפט? אני רוצה להגיע לבית משפט ולהעלות את הטיעונים שלי, אני מאמינה שיהיה צדק במקרה ואפעל ככה, אוכל להסביר כי לא ידעתי על כל עניין הודעת בעלים הזו, כי באמת לא ידעתי. תודה שוב על העזרה

        • עוד משהו קטן..
          סוניה | 12/04/2009 09:42

          בפקודות העיריה - http://www.nadllan.com/arnona/pekoda%20irut.pdf אני לא רואה שום סעיף המדבר על מסמך כלשהו שהוא בעצם ההוכחה לכך שהנכס עבר אליי.. האם אני יכולה לענות להם באותו המטבע? הם טוענים שלפי פקודות עירייה אני חייבת להודיע על שינוי, האם אני יכולה להגיד, יופי, צריך להוכיח, אבל אתם פעלתם לא כחוק כשהעברתם את הדירה על שמי על סמך ההצהרה של הוריי? תודה רבה רבה רבה!!!

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 12/04/2009 10:19

          סוניה שלום, בוודאי שיש לבקש מהעירייה לעיין בכל מסמך שיש בידם אשר גרם לרישומך כ"מחזיקה" בדירה. פטור נכס ריק אפשר לקבל פעם אחת בלבד (כל עוד הדירה לא החליפה בעלות). אי אפשר לבקש להישפט, אלא צריך ליזום הליך משפטי כגון המרצת פתיחה לבית המשפט על מנת שיכריז כי אינך מחזיקה בדירה, ולא החזקת בה בעבר. ככל שהמרצה כזאת תתקבל, תאלץ העירייה לבטל את העיקולים ול"רדת ממך". את כל טענותיך תוכלי לעלות במסגרת המרצת הפתיחה. אני שב וממליץ לך להיעזר בעו"ד לצורך ההליכים מול העירייה. לצערי לא נוכל ללוות אותך בהתכתבות במסגרת הפורום. שוב בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

          • אני מודה לך!!!
            סוניה | 12/04/2009 11:01

            עזרת לי המון... אני אבדוק איך אוכל לבצע את מה שרשמת עם מינימום נזק כלכלי.. תודה שוב על הסבלנות והעזרה.

            • ועוד משהו אחרון
              סוניה | 12/04/2009 11:13

              איך מגישית המרצת פתיחה? אני יכולה לעשות זאת באופן עצמאי? יש טופס מיוחד? או נוסח מיוחד? אני לא מוצאת באינטרנט ... תודה

              • המשך תשובה
                עו"ד זהר ארד | 12/04/2009 11:23

                אין טופס מיוחד או נוסח אחיד. מדובר בכתב טענות אשר כולל את עובדות המקרה שלך ואת הסעדים שאת מבקשת מבית המשפט - במקרה זה להצהיר כי אינך חייבת בתשלום הארנונה. יתכן ובבית המשפט תוכלי להיעזר בסטודנטים מתנדבים למשפטים (בחלק מבתי המשפט יש עמדות מתנדבים). כמו כן, תנסי לפנות ללשכת עורכי הדין. ידוע לי כי יש תוכנית שנקראת "שכר מצווה" של טיפול בהתנדבות בתיקים משפטיים למי שעומד בקריטריונים.

                • תודה רבה!!  לת
                  סוניה | 12/04/2009 12:12

          • שוב אני...
            סוניה | 16/04/2009 09:25

            אני מבקשת שוב את עזרתכם. מהעיריה לא מוכנים להעביר אליי העתק מסמך שלפיו הם רשמו אותי כמחזיקת הנכס. הם אמרו אם בית המשפט יבקש אז הוא יקבל אבל לא מעבירים אליי. האם זה חוקי? כמו כן, אם לא רשום בפקודות העיריות בדיוק איזה מסמך צריך להגיש בכדי להיות רשום כמחזיק הנכס, האם אני יכולה לטעון כי עשו זאת על סמך ההצהרה וזהו הליך לא חוקי? אני מודה מודה לכם על העזרה!!!