התשובה בגוף השאלה - האחריות של המשכיר למממן את התיקון

  • מערכת חשמל לא תקינה בדירה מושכרת
    יגאל | 01/04/2009 16:28

    שלום רב, אני שוכר דירה מזה כ 6 שנים בחוזה שנתי שאני מחדש מדי שנה . גיל הדירה הוא למעלה מ -30 שנה . לפני מספר ימים אירע קצר בלוח החשמל שבתוך הדירה. הזמנתי חשמלאי שתיקן תיקון זמני ואמר שכל מערכת החשמל בדירה לא תקינה .לטענתו החוטים דקים מדי והתחממו בתוך הלוח וכך נשרפו החוטים .שאלתי היא מה מחוייבות בעל הדירה ומה מחוייבות השוכר במקרה זה. האם חייבים לתקן זאת (בטיחות!) ואם כן מי צריך לשאת בתשלום לאור העובדה שהקצר לא נגרם כתוצאה של שימוש לקוי או רשלני מצדי כדייר, אלא מבלאי? כמו כן בחוזה יש סעיף המחייב את בעל הדירה לשאת בהוצאות על תיקונים הנובעים מבלאי . אודה לכם על תשובתכם, יגאל.

    • התשובה בגוף השאלה - האחריות של המשכיר למממן את התיקון  לת
      עו"ד זהר ארד | 01/04/2009 20:26

    • מערכת חשמל לא תקינה בדירה מושכרת
      יגאל | 02/04/2009 10:49

      תודה לך על תשובתך . א. אשמח לדעת האם אחריות זו של המשכיר הייתה חלה גם לולא הסעיף בחוזה המחייב את המשכיר לשאת בנזקי בלאי? ב. אילו צעדים עומדים לרשותי לחייבו לבצע את התיקון ? שוב תודה , יגאל

      • המשך תשובה
        עו"ד זהר ארד | 02/04/2009 11:29

        א. על פניו כן מאחר ומדובר בליקוי בתשתית של הדירה. ב. התשובה לשאלה זאת תלויה אף היא בהוראות הסכם השכירות. האם יש לך זכות לבצע תיקונים במקום המשכיר וחייבו? האם אתה רשאי לקזז עלות תיקונים משכ"ד? בהסכמי שכירות מאוזנים בדר"כ קובעים שאם המשכיר לא יתקן תוך X זמן, יהיה רשאי השוכר לבצע את התיקון על חשבון המשכיר ולשלוח לו דרישת תשלום. רצוי כי תבדוק את הוראות ההסכם בטרם ביצוע תיקונים.