פרצליה או רישום בית משותף

  • פרצלציה או רישום בית משותף
    רועי | 29/03/2009 22:03

    שטח של דונם, ממוספר גוש וחלקה בשלמותו מחולק לשלושה חלקים (ללא מספור תת חלקה) חלק א חזית 480 מ"ר, חלק ב עורפי 500 מ"ר, חלק ג צידי כ20 מ"ר. חלק א וחלק ב רשומים בטאבו (2 משפחות) חלק ג' מופקע משמש שביל גישה מהרחוב לחלק ב (זיקת הנאה לשני החלקים) שני החלקים בחכירה לדורות. בעלים רשומים של חלק א זוג נשוי (לכל אחד 1/2). בעלים רשומים של חלק ב שלושה אחים (לכל אחד 1/3). שלושת האחים בנו מבנה בעל 3 יחידות דיור וכעת 2 מהם מעוניינים למכור את חלקם בנכס. האם יש צורך לבצע פרצלציה של כל החלקה מחדש (מה שנציג חלק ב דורש מנציג חלק א) או ניתן לבטל את "השותפות" בחלק ב ולהכריז על הבניין בית משותף?

    • פרצליה או רישום בית משותף
      | עו"ד שרון עזרא | 31/03/2009 10:31

      ההכרעה בין פרצלציה או רישום בית משותף תלויה קודם כל בהוראות התב"ע בעניין זה. אנא פנו לעו"ד שיבחן עבורכם שאלה זו, ויטפל בה באחד משני האופנים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד