מנסה לעזור

  • עזרה דחוף* אני בבעיה גדולה וצריכה עזרה
    שירה | 28/03/2009 18:12

    יש לי בעיה גדולה שאני לא יכולה ההסתדר בה לבד. אני שוכרת דירה אשר מתגוררות בה שלוש בנות ואני אחת מהן. שכר הדירה הוא גבוה מאוד, לכן החלטתי ואני שאר השותפות להכניס עוד שתי שותפות (שלא חתומות על חוזה השכירות!!!) על מנת לחלק את שכר הדירה על חמש שותפות במקום שלוש. היום פרץ סכסוך בין שותפה שלא חתומה על החוזה לבין שאר השותפות, והזאת שהסתכסכה החליטה לעזוב את הדירה בלי להביא מישהי במקומה. היא עזבה את הדירה בלי שום סיבה מוצדקת. אני שאלתי אותה מה היא רוצה לעשות, היא ענתה לי כי היא רוצה "לעזוב" כי היא לא יכולה להסבול יותר. חשוב לי לציין כי כשהיא נכנסה לדירה היא ביקשה שלא לחתום על חוזה מסוים וכי היא לא רוצה למסור לנו צ'יקים לחודשים הבאים. בתכלס, היא לא התחייבה לנו בכתב, אך היא התחייבה בעל-פה. היא גרמה לי נזק גדול, אך אני חושבת כי אני לא יכולה לתבוע אותה, כי אם אני תובעת אותה, אני גם אתבע את עצמי כיוון שאני הפרתי את החוזה והיכנסתי צד אחר לדירה בלי שיחתום על החוזה ובלי ידיעת בעל הדירה.אם משיהו יכול לעזור לי, מה אני יכולה לעשות, איך אני אוכל לחייב אותה להמשיך את התקופה? או איך אני יכולה לקבל את הפיצוי ממנה. או מה לעשות בכלל אנא לעזור דחוף. המון תודה לכל מי שיעזור

    • מנסה לעזור
      מנסה לעזור | 28/03/2009 21:21

      בחוזה לשכירות אין חובה שהחוזה יתבצע בכתב , ואם כן באם היה היתחיבות על ידי הצדדים ורצון להתקשר חוזית אפילו בע"פ יש לך עילה לתביעה. אך יש לקחת בחשבון שנטל ההוכחה יפול על כתפיך להוכחת התקשרות החוזית.

      • שכירות משנה במקרקעין
        | עו"ד שרון עזרא | 29/03/2009 17:27

        שלום רב כלפי המשכיר- על השוכרים לעמוד בתנאי ההסכם. תוכלו לתבוע את שוכרת המשנה בתביעה נפרדת, אע"פ שמלכתחילה אסור היה לכם להכניסה כשותפה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד