התחייבות לרישום משכנתא

  • התחייבות לרישום משכנתא
    ישראל כהן הלוי | 24/03/2009 15:43

    אני מעוניין למכור את דירתי ובמסגרת מו"מ עם הקונה, הציג לי הקונה נוסח התחייבות לרישום משכנתא שעלי לחתום על מנת לאפשר לו לממן את הרכישה באמצעות הלוואה. במסגרת כתב ההתחייבות, קיים סעיף שאומר שבכל מקרה של ביטול החוזה, עלי להחזיר מיידית את ההלוואה לבנק. לפי הנוסח המוצע, במידה והקונה ישלח לי הודעת ביטול גם לאחר סיום העסקה - על יהיה להתדיין עם הבנק בשאלה אם הביטול היה כדין או לא. מה עלי לעשות? אגב, הבנק מסרב לשנות את הנוסח בטענה שכל הבנקים משתמשים באותו נוסח.

    • התחייבות לרישום משכנתא
      עו"ד זהר ארד | 25/03/2009 20:44

      ישראל שלום, ראשית, יש לדאוג שהתחייבות המוכר בכתב ההתחייבות תהיה מותנית בכך שכספי ההלוואה יועברו ישירות למוכר ולא לקונה. הבנקים אמנם מקפידים להעביר כספים ישירות למוכר אך בכל זאת רצוי להתנות זאת. החשיבות היא קרדינלית מאחר ובמקרה של ביטול עסקה, תוכל להשיב לבנק את הכספים שהועבו אליך ישירות. דמיין מצב שהייתי נאלץ לשלם לבנק כספים שכלל לא קיבלת... לסיום אציין, כי כתב ההתחייבות, שנראה על פניו סטנדרטי ומקובל, הינו הסכם משפטי מחייב בינך לבין הבנק, ולחתימה עליו עשויות להיות השלכות משפטיות מרחיקות לכת. על כן, מומלץ להיעזר בעו"ד בכל עסקת מקרקעין, על אחת כמה וכמה בהתדיינות עם הבנק על נוסח כתב ההתחייבות (והתאמתו לעסקת היסוד). בברכה, זהר ארד, עו"ד הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין