רישום צו ירושה

  • דחוף מאוד מאוד - מכר דירה מיורשים
    מתייעץ | 24/03/2009 15:10

    מדובר בירושה (ללא צוואה) עם כמה יורשים. הוצא צו ירושה והיורשים רוצים למכור את הדירה. אני מבין שצריך לרשום את הדירה ע"ש היורשים ולאחר מכן אפשר יהיה למכור אותה לקונים. מה הפרוצדורה והמסלול שיש לעשות. בנוסף, מה הדין בנוגע לדיני המס על היורשים שימכרו את הדירה? מהי העצה לתכנון מס נכון ואפסי? נא תשובתכם בדחיפות...

    • רישום צו ירושה
      עו"ד זהר ארד | 25/03/2009 15:53

      אכן יש לרשום את צו הירושה בלשכת רישום המקרקעין. לשם כך לא נדרשים אישורי מיסים שכן הורשה אינה עסקה במקרקעין. די להפקיד את הצו הירושה המקורי בטאבו ולבקש את הרישום. איננו יכולים לערוך עבורכם תכנון מס במסגרת הפורום. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין העוסק במקרקעין שכן ישנן השלכות מיסויות ספציפיות על מכירת דירה שהתקבלה בירושה ובמקרים מסויים אף פטור מחלק מהמיסים. בברכה, זהר ארד, עו"ד

    • מכירת דירה ע"י יורשים
      עו"ד עמית דביר | 25/03/2009 15:59

      כל עוד יש צו ירושה ניתן להתחיל בהליך של מכירת הדירה ולערוך הסכם מכר גם אם טרם נרשמו הזכויות על שם היורשים. כך או כך, רישום הזכויות על שם היורשים הינו עניין של מספר ימים ומסדירים בהסכם המכר את האמור כאשר עורך הדין של הקונה יודע כיצד להבטיח את זכויות הקונה. אלו דברים שנעשים בשגרה. לגבי שאלת המס: קשה לענות בהיעדר נתונים כגון האם המוריש היה זכאי לפטור ממס שבח, האם ישנן דירות נוספות ליורשים, מה חלקו של כל יורש. במקרים מסויימים, חשוב לשים לב שמשתמשים בפטור המיוחד ליורשים במקום "לשרוף" פטור רגיל של מכירת דירה כל 4 שנים. בכל מקרה אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד מקרקעין. בברכה, עמית דביר, עו"ד מקרקעין.

      • דחוף - במקרה שליורש היה עוד דירה
        מתייעץ | 26/03/2009 14:03

        ראשית, רב תודות. שנית, האם סעיף 49 (ב) (5) לחוק מיסוי מקרקעין לא חלה כאן? והאם במידה ולמוריש (שנפטר) היה עוד דירה לא חלה סעיף 49 (ב) (5) (ג) שבמידה ולמוריש לא חלה חובת מס בגלל שלא השתמש בה 4 שנים - כך גם ליורשים לא יחולו תשלומי מיסים למיניהם? אגב: האם מנהל עיזבון מיופה כח לחתום על עסקת המכר במקום היורשים שמינוהו (אולי) לשם כך? בתודה גדולה שוב מראש