הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי

  • רכישת דירה יד שניה הרשומה רק אצל הקבלן
    שלום | 19/03/2009 12:44

    שלום רב, רכשנו דירה יד שניה ממוכרים שרכשו את הדירה ישירות מהקבלן. הדירה כרוכה בחוזה חכירה ממנהל מקרקעי ישראל שטרם נחתם, לכן הדירה עדיין לא רשומה במינהל מקרקעי ישראל ולא בטאבו. משכך, אנחנו גם לא מתקשים להשיג הלוואת משכנתא לדירה, אך ורק בגלל מצבה המשפטי של הדירה (אנו עומדים בכל הקריטריונים הכלכליים הדרושים לצורך נטילת ההלוואה). שאלותיי הן : 1. איך אני יכול להיות בטוח שהזכויות של המוכר מול הקבלן עוברות במלואן אלינו ? ואיך נוכל להיות בטוחים שנוכל למכור את הדירה לקונה עתידי (אף אם הדירה לא תירשם עדיין במינהל / בטאבו ) ? האם די בחוזה המכר בו מעבירים המוכרים את זכויותיהם ? האם נדרשת החתמת הקבלן על העיסקה ? וכו' 2. איך אנו מבטיחים שערבות חוק המכר שניתנה מהקבלן למוכרים יועברו לידינו ? 3. למה אנחנו מתקשים לקבל הלוואת משכנתא? מדוע רוכש יד ראשונה מקבלן יכול לקבל הלוואה כנ"ל (למרות שהדירה טרם נרשמה במינהל / בטאבו) ולנו קשה יותר ? ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את סיכויינו לקבל הלוואה זו (ערבויות / התחייבויות של צדדים כלשהם וכו') ? תודה מראש מקרב לב, שלום.

    • הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי
      עו"ד זהר ארד | 19/03/2009 15:37

      שלום רב, בדיוק לשם בדיקת כל הנקודות שהעלתה, דרוש לכם עו"ד צמוד שילווה אתכם בהליך הרכישה ויבדוק את המצב המשפטי והעובדתי לאשורו. רק לאחר בדיקה כאמור, ניתן יהיה לייעץ לכם מהם הסיכונים הכרוכים בהליך הרכישה, דבר אשר יאפשר לכם לכלכל את צעדיכם בהתאם. אין באפשרותינו לסייע במסגרת הפרום. בברכה, זהר ארד, עו"ד