שכירות נכס אורכת טווח

  • שאלה דחופה!
    L | 02/03/2009 14:43

    שוכר שהשכיר דירה לתקופה של 20 שנה וכעת רוצה להשכיר לעוד תקופה של כמה שנים, האם מדובר באופציה כחלופה של מכירה?

    • שכירות נכס אורכת טווח
      | עו"ד שרון עזרא | 02/03/2009 15:13

      שלום רב יש לבדוק את כל תנאי ההסכם- האם מדובר במכר במסווה של השכרה. אין בשאלתך התיחסות לגבי אורך התקופה. גם אם מדובר בהשכרה- ובתקופה באורך שמעל 25 שנה, יש לכך השלכות מיסויות. בברכה שרון עזרא, עו"ד

      • שאלה נוספת דחופה!
        L | 02/03/2009 15:17

        קודם כל תודה רבה... אז מזה בעצם אופציה כחלופה של מכירה? איך היא יכולה לבוא לידי ביטוי בשכירות קצרה, חכירה, או חכירה לדורות

        • המשך תשובה
          | עו"ד שרון עזרא | 02/03/2009 15:23

          יש לבחון את כלל תנאי ההסכם כדי לבחון האם מדובר במסווה של מכר. לא בהכרח זה כך. זה נבחן לפי אורך תקופת השכירות, דמי השכירות, זכויות השוכר וכד. לא בהכרח מדובר במסווה של מכר. איננו יכולים לבחון היבטים אלו במסגרת הפורום. בברכה, שרון עזרא, עו"ד