להרחבת דירה צריך רוב של...

  • הוספת חדר לכל דירה
    א | 25/02/2009 15:11

    בבניין שלנו ,שיש בו דירות בנות 3 חדרים,מתארגנת יוזמה להוסיף חדר נוסף לכל דירה,כך שנקבל דירות 4 חדרים.לנו זה לא מתאים, רציתי לשאול כמה אחוזים צריך כדי להגיע להסכמה?מול איזה גורמים ברשויות צריכים לקבל אישורים? האם על הועד להודיע אם הגיעו להסכמה של הדיירים?האם יש לנו אפשרות להתנגד ואם כן איפה? תודה על תשובתכם

    • להרחבת דירה צריך רוב של...
      אור | 27/02/2009 23:56

      רוב של מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שליש מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם. אם מדובר על בניית ממ"ד, אז מי שבבעלותם שישים אחוז מהדירות. (תמ"א 38). אתה יכול להתנגד - לא לחתום - אבל אם יהיה רוב - זה לא יעזור לך. כדאי למצוא עו"ד, אדריכל ואולי גם שמאי מקרקעין שילווה את תהליך הבקשה להיתר בניה.