רכישת נכס מקבלן

  • רישום ומכירת דירה על ידי כונס נכסים
    יוסי | 27/01/2009 00:45

    שלום רב. קניתי עם אשתי דירה חדשה מקבלן. הדירה כעת במצב של טרום מסירת מפתח. התגרשנו,ובית המשפט החליט שהדירה תתחלק בשווה. אלא שהאשה לא מוכנה לשתף פעולה ליישום פסק הדין. אני מתכוין לבקש מבית המשפט "כונס נכסים" שיבצע את כל ההליכים הנדרשים (מסירת מפתח,סיום הרישום,והמכירה) אלא שיש לי שאלה חשובה:= השאלה היא כזו: בחוזה כתוב שבכל סכסוך שיהיה בין הקבלן לקונים,יילכו לבורר מסויים שהוא יכריע. ובכן: הקבלן ידיד של אבא של גרושתי. והם פועלים יחד. לכן הוא טוען שלא מוכן לשתף פעולה ב"מסירת מפתח" והעברת הדירה על שמנו, "כי יש סכסוך ביניכם,ואני לא רוצה להתערב". ולכן "אם אתה רוצה שאני כן אשתף פעולה,בא נלך לבורר והוא יחליט אם אני צריך לתת לך את הדירה למרות שאבא של גרושתך לא רוצה. הקטע כאן בכל העניין:באופן נורמלי,כל בורר היה אומר: אתה חייב לתת. אין לך זכות להמנע מביצוע הוראות החוזה בגלל שמישהו אמר לך שלא רוצה. אבל כאן הבעיה,שהבורר גם הוא ידיד של אבי הגרושה... ולכן השאלה שלי היא פשוטה: האם כאשר בית המשפט ימנה כונס נכסים,יצטרך כונס הנכסים שיתוף פעולה של הקבלן-שיסכים לבצע הליכי מסירת מפתח,וסיום הרישום וכו',ואם הקבלן יטיל ווטו ולא יסכים,יהיה צורך ללכת לבורר (או להגיש תביעה לבית משפט לפסילת בורר עקב הקשרים שיש ביניהם) ,או שכונס הנכסים יוכל לסיים את כל ההליכים באופן חד צדדי,בלי צורך של שיתוף פעולה עם הקבלן?? המון תודה!!!

    • רכישת נכס מקבלן
      | עו"ד שרון עזרא | 27/01/2009 15:10

      שלום רב, במקרה שלך לא נראה לי שיש סיבה לפנות לבוררות וגם לא למנות כונס נכסים. תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי לצורך הכוונה נוספת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד