אולי שהיא תחתום לך על יפוי כח לטפל בנושא?

  • סוגיה סבוכה
    מיק | 25/01/2009 10:12

    שלום, סבתי היתה ידועה בציבור תקופה של כ 30 שנה לאדם שהלך לפני זמן מה לעולמו. בצוואתו ובהסכם המסדיר את היחסים בניהם ציווה לה המנוח את ז' המגורים בדירה בה התגוררו במשותף והרשומה בטאבו על שמו עד לסוף חייה. ואת הדירה ציווה לבניו. בשנים האחרונות סבתי אינה מתגוררת בדירה הנ"ל אלא בבית אבות (הדירה איננה נוחה פיזית למגוריה) לאחרונה ניתן צו לקיום צוואה. כיוון שרציתי לרשום את זכותה של סבתי בטאבו בעבורה, פניתי לתקנות המקרקעין והבנתי ש"אדם מעוניין" יכול לבצע רישום זה עבורה, פניתי לטאבו ע"מ לדעת באיזה מסמכים להצטייד, ברם, שם נאמר לי כי אינני יכולה לבצע את הרישום, אלא רק היורשים יכולים לבצע אותו. זה המצב? אם אין אפשרות אחרת כדאי לבקש פס"ד הצהרתי לעניין ז' המגורים שלה ע"מ לבצע את הרישום? מה כדאי לעשות כדי לעגן את זכויותיה? ע"מ לקבל פס"ד הצהרתי תהה חייבת סבתי להגיש התביעה או שגם אני אוכל לעשות זאת בשמה (מבלי להיות אפוטרופוס). תודה העניין דחוף הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין

    • אולי שהיא תחתום לך על יפוי כח לטפל בנושא?  לת
      רעיון | 25/01/2009 10:14

      • לא רלוונטי
        מיק | 25/01/2009 11:55

        בטאבו נאמר לי שרק היורשים של הדירה, הם אלה שיכולים לרשום את הצוואה,קרי, גם את ז' המגורים שלה.

    • רישום צוואה
      | עו"ד שרון עזרא | 25/01/2009 12:02

      שלום רב מתיאור המקרה אני מבינה שבן זוגה של סבתך לא השאיר לה זכויות קנייניות בדירה, אלא רק' זכות להתגורר. משכך, יש קודם כל לבחון איזה זכויות קיבלה סבתך ולשם כך יש לעיין בצוואה עצמה. צו ירושה רושמים רק יורשים. אם זה רק זכות מגורים- ייתכן שיש לך בסיס לדרוש הרישום, מכוח יפוי כוח תקבל מסבתך.כאמור, יש לעיין היטב בצוואה לפני ביצוע כל פעולה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • אם אין אפשרות ליפוי כח?
        מיק | 25/01/2009 13:07

        ראשית תודה על המענה המהיר. שנית, סבתי אינה מסוגלת לתת לי יפוי כח. משיקולים שאינני יכול לפרט, אין אפשרות לקבל "עליה" אפוטרופסות כרגע ולפעול כאפוטרופוס. לכן שאלתי הייתה האם זאת בכלל אופציה לפעול בשמה? ע"מ להסדיר את זכותה? - בלי יפוי כח ובלי להיות אפוטרופוס (ז' ע"פ הצוואה הינה ז' מגורים בלבד. מכוח הסכם שהיה ביניהם (נוסף על האמור בצוואה)יש לה ז' מגורים וז' ברכושם המשותף) או שזאת כלל לא אופציה -כפי שנאמר לי בטאבו? בטאבו טוענים שאת רישום ז' המגורים יכולים לבצע אך ורק יורשיו להם ציווה את הדירה תודה

        • המשך תשובה
          | עו"ד שרון עזרא | 25/01/2009 15:20

          צריך לנסות בטאבו לרשום את זכות המגורים של סבתך. נסה לפנות לרשמת המקרקעין ישירות בעניין זה.כאמור, גם אז לא בטוח שהניסיון יצלח. בכל מקרה, אתה חייב יפוי כוח' צו אפוטרופוסות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד