תיקונים ברכוש משותף

  • שטח משותף או שטח מוצמד כביכול
    אורית | 20/01/2009 17:02

    שלום, אני ועד בית בבניין שקומת הקרקע שלו מסחרית. בכניסה לאחת החנויות - ממש במטר החיצוני של החנות, בשטח שנמצא תחת תכסית הבניין - בעלי החנות ריצפו את הכניסה לפני מספר שנים. עכשיו הרצפה קרסה והם רוצים שהועד יממן את התיקון בטענה שזה שטח משותף. השטח בטוח לא שייך לעיריה כי זה תחת תכסית הבניין, אבל גם חנויות אחרות ריצפו בצורות ושטחים שונים, ועל חשבונם. האם ועד הבית אמור לתקן ריצוף כזה שלא נעשה ביוזמתו ולא משרת את השטח המשותף אלא את הכניסה לאותה החנות? תודה

    • תיקונים ברכוש משותף
      | עו"ד שרון עזרא | 20/01/2009 17:26

      אורית שלום יש לבחון את הוראות התקנון שלכם בנוגע לחלוקת ההוצאות במקרה זה ו/או הוראות האסיפה הכללית של הדיירים בנושא חלוקת הוצאות במקרה כזה. אם אין הוראה אחרת- ייתכן והצדק עם בעל החנות. הדבר דומה לנזילה שיש בגג משותף. אמנם- רק בעלי הדירה בקומה האחרונה ניזוקים, אך הגג הוא רכוש משותף וחובת ההשתתפות היא של כל בעלי הדירות. יש לזכור, כי אם ועד הבית ממן את השיפוץ, הוא לא מחוייב לעשות זאת לפי הסטנדרטים של אותו בעל חנות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה, אבל...
        אורית | 20/01/2009 17:36

        תודה עו"ד שרון, אבל החנות היא זו שריצפה מחדש את הכניסה, ולא הועד. אז עדיין הועד אחראי על זה? אגב, מדובר בתקנון מצוי. אין משהו שונה. מבחינת השטח - צריך לבדוק תשריט אבל זו בעיה כי בעיריה איבדו את התיק לפני שנים...

        • המשך תשובה
          | עו"ד שרון עזרא | 21/01/2009 10:05

          אם הנזק שנגרם לריצוף נובע לעבודה לא תקינה, ייתכן שיש לכם תביעת רשלנות נגדו ובסיס לדרוש ממנו התיקון. אם בזמנו החנות ריצפה- יש לבדוק מכוח מה- האם היתה מחוייבת לעשות זאת? האם עשתה זאת מכוח נוהג? ואם כן, יתכן שעל סמך אותו עקרון, היא חייבת לעשות כן גם היום. במסגרת הפורום איננו יכולים לנתח עובדתית כל מקרה, הדורש, מטבע הדברים, קבלת נתונים עובדתיים ומסמכים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

          • תודה  לת
            אורית | 21/01/2009 10:31