תיווך מקרקעין

  • חדשה בתחום..
    חדשה בתחום | 28/12/2008 16:20

    אני מתווכת בעסקת רכישת מקרקעין.. זו הפעם הראשונה שלי שאני עוסקת בתחום הזה ועדיין לא כל כך יודעת איך זה אמור להיות. מקריאה במקורות משפטיים והתייעצות בנושא ידעתי כמה דברים. לפני כיומיים החתמתי את המוכרים והקונים על טופס מש"ח(הכחול), ייפוי כוח בלתי חוזר, שטרי מכר וצירפתי את הנוסח טאבו..כעת אני מתכוונת לשלוח את הטפסים לרשויות המס באיזור שלי...האם ישנם טפסים נוספים שאני אמורה לצרף? מה הפרוצדורה המעשית? האם יש איזה שהם הארות או הערות שאני צריכה לדעת? ממה להיזהר ומה לציין? בתודה מראש

    • תיווך מקרקעין
      | עו"ד שרון עזרא | 28/12/2008 16:57

      שלום רב, לא ברור לי האם במסגרת עיסוקך כמתווכת את גם נוטלת על עצמך האחריות לטיפול המשפטי. העיסוק המשפטי מיועד לעו"ד בלבד. מאחר ואינך מומחית במקרקעין ובמיסוי, ואני מבינה שאינך עו"ד, אינך יכולה לטפל בשם הצדדים בעסקה, ואת עשויה לעשות טעויות חמורות ולשלם עליהם בעתיד. במיוחד כאשר מדובר במקרקעין- הסיכון והאחריות גבוהים במיוחד. הכיצד את יכולה לבדוק, למשל, האם המוכר זכאי לפטור ממס שבח? הכיצד את יכולה לייעץ באיזה סעיף פטור בחוק על הצדדים לעשות שימוש?!! על הצדדים לפנות בדחיפות לייעוץ אצל עו"ד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • המשך תשובה
        עו"ד זהר ארד | 28/12/2008 20:43

        בהמשך לדבריה הנכונים של עורכת הדין שרון עזרא. מאחר ואת מתווכת חדשה בתחום, יש להניח שאינך מתכננת קריירה קצרה במיוחד ולפיכך ברצוני להפנות אותך למספר הוראות חוק שכנראה נעלמו מעיניך. סעיף 12 לחוק המתווכים שכותרתו "איסור פעולות משפטיות" אוסר על מתווכים לערוך מסמכים בעלי אופי משפטי. הסנקציה הקבועה בחוק היא שלילת הזכאות לדמי תיווך, אך לא מן הנמנע שעבירה על הוראת החוק עשויה אף להוביל לשלילת רישיון התיווך. מעבר לכך, פעילותך כמתואר בשאלתך מהווה השגת גבול המקצוע כמוגדר בחוק לשכת עורכי הדין וגם לכך עשויות להיות השלכות שאני בטוח שברצונך להמנע מהן. לסיכום, מוצע כי תתרכזי בתפקידך - להפגיש בין קונה למוכר בדרך לכריתת הסכם, ותשאירי את העבודה המשפטית לעורכי הדין. שיהיה לך בהצלחה בדרכך החדשה. בברכה, זהר ארד, עו"ד

        • אני כן עורכת דין..מעניין מאיפה הסקתם שלא!!!!!!
          חדשה בתחום | 28/12/2008 22:18

          אפשר לענות על שאלותיי בבקשה????

          • המשך תשובה
            | עו"ד שרון עזרא | 29/12/2008 09:34

            שלום רב, בשאלתך את מגדירה את עצמך כ"מתווכת בעסקת מקרקעין", ולא כעו"ד. מכל מקום, גם אם הנך עו"ד צעירה ולא מנוסה בתחום הנדל"ן רצוי שתייעצי עם עו"ד בקיאים, לפחות בעסקאות הראשונות. אין באפשרותנו לתקצר עבורך שנים של פרקטיקה ופסקי דין, הם בתחום המקרקעין, והן בתחום המיסוי, במסגרת הפורום.זה גם לא רציני ואחראי שכן כל מקרה צריך להיבחן לגופו. בברכה ובהצלחה הדרך החדשה, שרון עזרא, עו"ד