חלוקת הזכויות בין שכנים בבניין

  • שטח משותף
    יוסי | 26/12/2008 09:30

    שלום אני גר בבית משותף המחולק לשתי קומות ,בקומה שלי אני ושכן כאשר ישנן גינות בקומה זו אך אינן שיכות לאיש על פי הרישומים ובקומה שניה שהיא גם צמודה לגג ישנו דייר נוסף. הדייר בקומה השניה פנה אלי ושאל אם אני מעוניין למכור לו את זכויותי בגג או לחילופין לעשות החלפה על השטחים שהם הגינות .לטענתו גם הגג וגם הגינות הן רכוש משותף והוא מעוניין ללכת לקראת הסדר . מה כדאי לעשות והאם האינפורמציה שהעלתי כאן היא נכונה ?

    • חלוקת הזכויות בין שכנים בבניין
      אלון לין שמאי מקרקעי | 27/12/2008 22:01

      במסגרת עבודתי נתקלתי במשהו דומה שנחלקו השכנים בחצר ואף אישרו אותו אצל עו"ד. נראה לכאורה שאם יש הסכמה בין כל הצדדים אפשר לחלוק את הזכיות בין כל בעלי הזכיות ולאשרם אצל עו"ד

      • יעקב הלוי שמאי מקרקעין
        יעקב הלוי | 28/12/2008 09:46

        על פניו זה אפשרי , בנוסף להסכמה בין הצדדים צריך לוודאות שכל צד מקבל חלק שווה בין שווים. (יש מקומות שהגג שווה הרבה יותר מהחצר וכן להיפך, או שיש הרבה זכויות בניה בחצר ואין זכיות בניה בגג או להיפך. ולכן יש אפשרות להתייעץ עם שמאי מקרקעין בנושא)

        • זכויות ברכוש משותף
          | עו"ד שרון עזרא | 28/12/2008 14:34

          יוסי שלום אם אכן החצר היא רכוש משותף, אזי לכל הדיירים יש רק חלק יחסי, וניתן להגיע להסכם כי מצמידים לחלק מהדיירים הזכויות בחצר ולחלק זכויות בגג.זו עסקה במקרקעי לכל דבר ועניין, הכרוכה בדיווח לרשויות המס, ולעתים בתשלומי איזון. בבוא היום- צריך גם לתקן רישום הבית המשותף. יש להיוועץ עם עו"ד באשר לעריכת הסכם כאמור. תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי לצורך הכוונה נוספת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד