לא בטוח שהתשובה נכונה רק משער

  • עזרה בחוזה מכר לדירת מגורים
    מתלבטת | 25/12/2008 22:39

    מה עושה זוג נשוי שרוצה למכור את דירת מגוריו? הדירה רשומה רק על שם הבעל, הם נישאו לאחר 1.1.74, כלומר חל עליהם חוק יחסי ממון, האם האשה צריכה להופיע כצד לחוזה? ואם כן האם היא צריכה להופיע כמוכרת או רק כמחזיקה? (היא צריכה הרי למסור את החזקה בדירה למרות שאינה רשומה כבעלים). אם היא לא אמורה הופיע כצד לחוזה, כיצד מגינים על הקונה על טירפוד העסקה מצד האשה במקרה של גירושין לפני רישום הבעלות בטאבו ע"ש הקונה? מקווה שלא סיבכתי יותר מדי....

    • לא בטוח שהתשובה נכונה רק משער
      אבי | 26/12/2008 02:00

      חושב שלא מכניסים אותה כצד לחוזה אך מחתימים אותה על תצהיר בו היא מוותרת על כל תביעות או זכויות בדירה

    • תשובה
      ashit | 26/12/2008 11:53

      שלום רב, כמוכר יכול להופיע רק מי שמוזכר כבעל הזכויות בנסח הטאבו. אם אשתך לא בעלת הזכויות - היא אינה יכולה להיוצ צד להסכם המכר. בכל מקרה עדיף שאת הסכם המכר יערוך עורך דין מטעמכם, שייצג אתכם נאמנה אל מול הרוכשים. החלק השני של שאלתך אינו ברור, שכן הזכרת בתחילת שאלתך שהבעלות כן רשומה על-שם הבעל. נא הבהר על מנת לקבל תשובה מדוייקת.

    • למה עו"ד שרון עזרא לא עונה?
      מתלבטת | 28/12/2008 14:09

      האם הוא יצא לחופשה לרגל חנוכה? תודה לכל מי שענה, אך אני מעוניינת לקבל ממנו תשובה מקצועית כמומחה לנדל"ן, ולא מדובר בעיסקה ספציפית אלא בשאלה שנשאלה במהלך הלימודים שאני מתלבטת מה להשיב לגביה.

      • מכר על ידי זוג נשוי
        | עו"ד שרון עזרא | 28/12/2008 14:29

        שלום למתלבטת קודם כל, תודה על ההתעניינות. אכן הייתי בחופשת חנוכה קצרה. לשאלתך- רק מי שהינו הבעלים של הנכס הינו צד להסכם. יש קונים אשר מבקשים שגם בן הזוג יאשר, בסוף החוזה, את הסכמתמו למכר, וזאת על מנת למנוע מצב בו בבוא היום בן הזוג יטען כי יש לו מחצית מהזכויות והעסקה נעשתה שלא בידיעתו והסכמתו. מובן שכמו בכל עסקת מכר, יש לערוך את ההסכם בלויי עו"ד. בברכה , שרון עזרא, עו"ד

        • תודה לעו"ד שרון עזרא, עזרת מאד!  לת
          מתלבטת | 28/12/2008 17:59