הסכם שכירות מעל 10 שנים

  • שכירות לתקופה (מצטברת) של 10 שנים ויותר
    ב | 24/12/2008 15:15

    שלום, ברשות אבי חנות המושכרת לאותו שוכר מזה כ-10 שנים, בחוזה לשכירות בלתי מוגנת. החוזה הראשון היה לתקופה של 5 שנים (כולל אופציה) ואחר כך נערכו הסכמים להארכת השכירות מדי שנה, כך שהתקופה המצטברת היתה עד היום 10 שנים. השוכר מעוניין להמשיך ולשכור את החנות. האם חידוש נוסף של החוזה, כך שהשכירות תיכנס לשנה ה-11 , משנה משהו? האם יש משמעות לאורך תקופת השכירות? כלומר - האם זה נותן לשוכר זכויות מעבר לכתוב בחוזה, רק בשל משך התקופה? והאם יש בכך להטיל חובות כלשהן על המשכיר, שאינם כתובים בחוזה? האם יש חובה לרשום את השכירות כהערה בטאבו? נאמר לי שיש חובה כזו ורציתי לדעת האם היא חלה גם במקרה שהחוזה לא נערך מראש ל-10 שנים, אלא בהארכות מצטברות וכן מה משמעות רישום הערה כזו בטאבו? האם יש הבדל בין עריכת מסמך המאריך את השכירות לשנה נוספת או שיש צורך לערוך חוזה חדש? תודה.

    • הסכם שכירות מעל 10 שנים
      | עו"ד שרון עזרא | 24/12/2008 16:21

      שלום רב 1. חוזה שכירות מעל 10 שנים (סה"כ תקופה, כולל הארכות) ניתן לרישום בטאבו. יחד עם זאת, הרישום לא מקנה זכויות נוספות מעבר להסכם השכירות. 2. במקרה שלך- הייתי ממליצה לערוך הסכם חדש, ולא להסתפק בהארכת ההסכם. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • שאלת הבהרה
        ב | 24/12/2008 19:29

        תודה על התשובה. האם החוזה החדש צריך להיות שונה בנוסחו מהחוזה הקודם או שעצם עריכתו של חוזה חדש, גם אם באותו נוסח, מספיק לצורך זה? ובכלל - מה משמעותו של רישום כזה בטאבו? ואיזה אינטרס הוא בא לשרת (של השוכר?)? ושוב תודה.

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 25/12/2008 11:43

          1. יש לראות את נוסחו הקודם של החוזה כדי לדעת האם הוא מסםיק גם לחוזה הנוכחי. יחד עם זאת, מטבע הדברים, יהיה צורך בחוזה להביא לידי ביטוי את העובדה כי זהו המשך שכירות, למשל- בעניין הבטחונות שממשיכים לחול וכד. מומלץ כי עו"ד חערוך ההסכם. 2. הרישום משרת את האינטרס של השוכר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד