תשובות

  • סכסוך שכנים
    דני | 20/12/2008 19:19

    שלום, בבעלותי דירה בקומה א' בבית משותף בן 3 קומות. לפני מספר שנים, החליטו דיירי הבית המשותף להרחיב את דירותיהם, אני לא הייתי מעוניין אך לא התנגדתי שהם יבנו. בהתאם, נבנו עמודים תומכים בקומתי והדייר מעלי שילם עליהם (מיוזמתו). כיום, אני מעוניין להרחיב את הדירה ומבקש להסדיר את החוב (ככל שקיים). א. האם אכן אני חייב לשלם לדייר ששילם על העמודים? ב. אם כן, האם עלי לשלם את מלוא הסכום ששילם (על חלקי) בהצמדה להיום או את מחיר הבניה כיום? ג. אם אבנה בלי לשלם - האם אהיה צפוי לצו הריסה או תביעה? אין ביננו הסכם הלוואה או הסכם כלשהו בדבר תשלום. ד. האם ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים או לבימ"ש ליישוב הסכסוך, ביוזמתי.. אני מעוניין מאוד לסגור את העניין כמה שיותר מהר. תודה

    • תשובות
      עו"ד זהר ארד | 21/12/2008 12:12

      דני שלום, לגבי שאלות א' ו-ב' - נראה שהדבר תלוי בהסכם/הסכמה בינך לבין השכן. לגבי שאלה ג' - ככל שתקבל היתר בניה כדין (ותבנה על פיו) אינך צפוי לצו הריסה. השכן יוכל לתבוע אותך על סירוב להשתתף בעליות בניה בעבר ויערך בירור משפטי ועובדתי. לגבי שאלה ד' - ניתן לפנות למפקח. התשובות שלעיל הינן כלליות ביותר ואינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי פרטי לנסיבות המקרה. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • לעו"ד זהר ארד
        דני | 21/12/2008 12:31

        קודם כל תודה. לא היתה בינינו כל הסכמה. הוא שילם מיוזמתו ואני מעוניין להחזיר לו את הסכום הראוי לתשלום, כדי להמנע מסכסוך (בכל זאת, עלי לגור איתו באותו בניין) ולכן עלי להשיב רק את הסכום של החלק שלי . לגבי הפניה למפקח - מהו הסעד שעלי לבקש? הרי לא מדובר בתביעה שלי לסכום כספי, אלא ברצון שלי לשלם - השכן לא מוכן לקבל את הסכום הריאלי - אני מבקש הכרעה של גובה החוב שלי ואותו אשלם.

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 21/12/2008 17:49

          בנסיבות אחרות, יתכן וניתן היה לעתור למתן סעד הצהרתי. אך נראה שבנסיבות שתארת, מדובר ברצונך הטוב לכאורה ולא בזכות שבדין. לכן, נראה כי יהיה זה פזיז ולא נכון לנקוט בצעד הראשון ולהגיש עתירה למפקח. יתכן וכדאי לך לתעד בכתב את נכונותיך להתפשר עם השכן לפנים משורת הדין ומיוזמתך בכדי שיהיה ברשותך תיעוד על כך במידה והוא יתבע אותך בעתיד. בכל מקרה, מומלץ כי תפנה לקבלת יעוץ משפטי אישי. בהצלחה.

          • שאלה באותו נושא
            רותם | 23/12/2008 15:54

            שלום, לאחותי קורה מקרה דומה מאוד למה שתואר בשאלה של דני, אך הדירה שלה הועברה אליה בירושה, כאשר היא לא היתה חלק מההסכמות או חוסר ההסכמות בין אביה ז"ל לבין השכנים - האם יש לכך משמעות?