מנגנון נאמנות בחוזי מכר

  • חוזה מכר (דירת מגורים)
    מיכל | 15/12/2008 10:53

    שלום רב, אנו לפני חתימת חוזה (שבוע הבא) ורציתי להבין את משמעות "חשבון נאמנות", האם זה מתחייב למנות נאמן בעסקה כזו? באילו מקרים יש חריגות והמנעות? האם יש שירות מידע טלפוני בכל הקשור לעניינים משפטיים? תודה מראש על התשובות,

    • מנגנון נאמנות בחוזי מכר
      עו"ד זהר ארד | 15/12/2008 14:27

      מיכל שלום, ראשית, אנו בפורום, שבים ומפצירים בגולשים, שלא להתקשר בעסקאות מקרקעין ללא ליווי צמוד של עו"ד. זה נכון ששכר טרחת עו"ד אינו הוצאה מבוטלת, אך הנזק של העדר ידיעה/העדר בדיקה/העדר הבנה בעסקאות מקרקעין עשוי להגיע למאות אלפי שקלים ויותר. לשאלתך - "חשבון נאמנות" הינו חשבון שנפתח על ידי נאמן (בדר"כ עו"ד) לטובת נהנה ובו מוחזקים כספים שנועדו להבטיח הוצאות שעשויות להיות לאחד הצדדים בעסקה - במטרה להטיח שייוחדו כספים להוצאות אלו. לדוגמא: עסקת מקרקעין מדווחת לרשויות המס בסמוך לאחר עריכתה, אך לוקח זמן (שבועות ואף חודשים) עד שמתקבלת שומת מס מהרשויות. ישנן מוכרים שסבורים שהם פטורים ממס שבח אך לבסוף מסתבר שלא כך היא והם מקבלים שומה שיכולה להגיע לעשרות ולעיתים למאות אלפי שקלים. לשם כך, יש לדאוג שיוותרו כספים בנאמנות בכדי שיהיה מהיכן לשלם הוצאה זו. זו דוגמא אחת מיני רבות לשימוש במנגנון של נאמנות בעסקאות מקרקעין. לעזרה והכוונה נוספת אתם יכולים לפנות ליעוץ אישי דרך האתר. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • תודה רבה
        מיכל | 15/12/2008 19:21

        אנחנו מלווים בעורך דין בכל הנוגע לעסקה הנוכחית, נושא חשבון הנאמנות הטריד אותי מכיוון שהתשובה שלו(עו"ד) היתה לא כ"כ מובנת, למשל משך תקופת החשבון שנראה לי ארוך מדי (בחוזה כתוב תוך שנה במידה ולא הומצאו כל האישורים הדרושים לתשלומי המיסים). אתה הבהרת את הנק' הזו ואני מבינה מתוך דבריך שזה הליך מקובל. שוב, תודה רבה ושבוע טוב

        • שמחתי לעזור, בהצלחה!  לת
          עו"ד זהר ארד | 15/12/2008 20:29

          • שאלה נוספת
            מיכל | 17/12/2008 02:16

            שכר טרחת עו"ד - מתי משלמים בד"כ? אם במידה ולא נהנלנו שום שיחה בעניין זה, האם נהוג לשלם לאחר חתימה או לחלק 50 בחתימה ו 50 לאחר סיום העסקה? או שבכלל חלוקה אחרת? תודה מראש

            • תשובה
              עו"ד זהר ארד | 17/12/2008 10:02

              נהוג לשלם לאחר החתימה על ההסכם, אך העניין נתון לסיכום ומו"מ בין הצדדים בדיוק כמו שיעור שכר הטרחה.

              • תודה  לת
                מיכל | 17/12/2008 19:34