פיצוי על ניהול מו,מ בחוסר תום לב בחוזה מכר מקרקעין

  • מו"מ שלא בתום לב
    חגי | 11/12/2008 12:38

    ניהלתי משא ומתן עם מישהי למכירת דירתה. בתקופת המו"מ, סגרנו את המחיר המבוקש, מועדי פינוי וכל התנאים הנילווים - הכל בעל פה, בהתחיבות מילולית שלה בנוכחות העו"ד שלי בשתי פגישות ובנוחות אנשים נוספים בפגישות נוספות. הדגשתי לה שאני מוכרת את דירתי על סמך התחייבותה זו. שאלתי אותה אם יש איזו מניעה לחתום על החוזה כבר בימים הקרובים - ענתה לי שאיננה רואה כל מניעה. אמרתי לה שהעורך דין הולך לבצע בדיקות בתיקי בניין וכיוצ"ב וזה יעלה לי כסף - הכל בתנאי שהיא רצינית ומחוייבת למה שסיכמנו בעל פה - היא אישרה לי בנוכחות העו"ד שלי. עורכי הדין החלו להחליף טיוטות חוזה, אני מכרתי את דירתי, אתמול אחר הצהריים שוחחתי איתה וסיכמנו שנזרז את חתימת החוזה בתיאום פגישה עם עורכי הדין שלנו. מספר שעות לאחר מכן היא הודיעה לי טלפונית שהיא התחרטה ולא מוכרת דירתה. את הסיבה היא מסרבת למסור. האם יש לי בסיס משפטי לתביעה בגין מו"מ שלא בתום לב ?

    • פיצוי על ניהול מו,מ בחוסר תום לב בחוזה מכר מקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 13/12/2008 22:53

      חגי שלום סעיף 12 לחוק החוזים מחייב צד לנהוג בתום לב בעת ניהול מו"מ לביטול החוזה, ואם הוא לא עושה כן, זכאי הצד הנפגע לקבל פיצוי. יחד עם זאת, לא כל אימת שהחוזה לא נחתם בסוף יש עילה לתביעהי. תלוי במידה רבה מדוע החוזה לא נחתם בסוף ובאיזה שלב דובר. במקרה שלך, נראה על פניו שיש עילת תביעה טובה. תוכל לעיין במאמר שפרסתי בנושא "פיצוי בגין ניהול מו"מ בחוסר תום לב". התוצאה שם אמנם שלא ניתן פיצוי, אך במקרה שלך, ולאור העובדות ייתכן שהתוצאה תהיה שונה. ראה קישור למאמר http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=915&OID=69824&DivID=1#topArt אנא התייעץ עם עו"ד באשר לסיכויי התביעה במקרה שלך בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה
        חגית | 14/12/2008 09:36

        תודה. בהחלט אקרא את המאמר.