פינוי מקרקעין על פי צו הוצאה לפועל

  • עיקול דירה שכורה
    ינון | 10/12/2008 00:08

    אנחנו זוג שהשכרנו דירה בחודש אוגוסט השנה מאדם פרטי. תמורת השכר דירה שולמו צ'יקים דחויים שנה קדימה. בחודש ספטמבר קיבלנו בתיבת הדואר צו פינוי של הוצאה לפועל על שם בעל הדירה על סמך חוב שחייב לבנק משכנתאות. פנינו לבעל הדירה לעורך הדין של הבנק ונאמר שבינתיים עוכבו התהליכים של הוצאה לפועל. בתחילת חודש דצמבר קיבלנו שוב צו פינוי מטעם הוצאה לפועל על שם בעל הדירה על חוב שהיה אמור לחסל , תוקף הצו הוא עד תחילת ינואר 2009 פנינו לעו"ד מטעם הבנק ונאמר לנו שהוא חייב לשלם את החוב אחרת אנחנו נפונה מהדירה , פנינו לבעל הדירה והוא משתמט ואומר שזה טעות או שהוא פשוט לא מגיב , מותר לציין שאנחנו מחזיקים חוזה שאמור לפוג בחודש אוגוסט 2009 ,מה ניתן לעשות בדחיפות תודה.

    • פינוי מקרקעין על פי צו הוצאה לפועל
      עו"ד שרון עזרא | 10/12/2008 12:52

      ינון שלום יתכן שאתם נמצאים בבעיה. מאחר והדירה ששכרתם משועבדת לבנק, בדר"כ במסמך השעבוד יש איסור לבעל הבית להשכיר ללא קבלת הבנק. אני מניחה כי בעל הבית לא קיבל את אישור הבנק. כמו כן, אם בעל הבית השכיר את הנכס לאחר שניתן נגדו צו כינוס- הוא בכלל לא היה זכאי לעשות כן. יש אפשרות לפתרון המצב. הפתרון צריך להיות גם מול הבנק. אני מציעה כי לא תסמכו יור מידי (או בכלל) להצהרות בעל הבית. אני מציעה כי תפנו בדחיפות מירבית לייעוץ אישי, אפשר גם דרך האתר, שכן אתם עשויים למצוא את עצמכם מפונים בהקדם מהדירה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד