תגובה

  • דירה למכירה לא רשומה בטבו אלא של עמידר היתה !
    אבי | 04/12/2008 14:16

    יש בעיה עם זה או ירידת ערך ?

    • תגובה
      עו"ד גיא בית-און | 05/12/2008 20:33

      אין הבדל בין דירה שרשומה רק בעמידה ביחס לדירה שרשומה בטאבו . הדירה הרשומה בטאבו מתנהלת בפנקס שמתנהל על פי חוק. הדירה שרשומה בעמידה מתנהלת ברישום וולונטרי , שלא על פי חוק. בהצלחה אין הבדל.

    • דירת עמידר
      | עו"ד שרון עזרא | 06/12/2008 18:49

      שלום רב, יש דירות שאינן רשומות בטאבו אלא בחברה המשכנת, כמו עמידר. לדעתי, כעקרון, אין צורך לייחס לעניין זה משקל בקביעת שווי הדירה. יחד עם זאת, יש כמובן לבחון את המצב המשפטי של הנכס הספציפי כדי לקבוע חד משמעית שאכן אין בעיה מסוימת שמשפיעה על טיב והיקף הזכויות שתרכוש בנכס. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה האם חלה חובה על בעל הדירה לומר לי שאינה בטאבו
        אבי | 07/12/2008 12:10

        תודה על התשובה שאלת המשך האם חלה חובה על בעל הדירה לפני שאני חותם על הסכם רכישה לור לי שהדירה אינה רשומה בטאבו או שעלי לגלות לבד את הפרטים האלה ?

        • גילוי מידע בחוזה מכר מקרקעין
          עו"ד שרון עזרא | 07/12/2008 22:25

          השאלה היכן רשומות הזכויות במקרקעין היא דבר אלמנטרי ובסיסי כאשר עורכים חוזה מקרקעין, כך שלא נראה לי שייתכן מצב שפרט מהותי זה לא יצוץ- בין כמידע שינתן על ידי המוכר ובין כמידע אשר ייבדק על ידי עורך דין מטעמך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד