תביעה של משכיר

  • תביעה של המשכיר כנגד השוכר
    אייל | 03/12/2008 17:20

    שכרתי וילה מעו"ד לתקופה של שנתיים ביקשתי להאריך את התקופה בעשרה ימים נוספים, בתום תקופת השכירות היינו אמורים לפנות את הדירה אך פינינו יום אח"כ, איחור של יום אחד עלה לנו 200$ כמוכן, עזבנו את הדירה כשהיא מלוכלכת ולא צבועה כפי שהתחייבנו בהסכם וזאת מאחר ובאותו יום היה אירוע טראגי במשפחה. העו"ד יום למחרת שלח לנו מכתבים שלא פינינו במועד ולא עמדנו בהתחייבות ונתן לנו זמן לעשות הכל עד למחר בשעה 12 בצהריים, כמובן שלא עמדנו בדרישותיו וכבר שלושה ימים אח"כ הוא החליף את המנעולים של הדירה ולא נתן לנו כל אפשרות להיכנס אליה , ביום החלפת המנעולים שלחנו מנקה לפנות את כל הזבל שהשארנו והציוד שהתכוונו לזרוק, הוא נתן לה להיכנס לכמה שעות כשביקשנו ממנו לחזור לנקות ולסייד הוא אישר לנו לבוא רק מס' ימים לאחר מכן שבנתיים הוא הכניס אנשי מקצוע לדירה , צבעי חב' ניקיון ערך כאלף תמונות המוכיחות את הלכלוך ואי סיוד הדירה. הוא הגיש נגדנו תביעה לביהמ"ש בסכום של 100,000 ש"ח ניסינו לבוא עימו בדברים לסגור את התיק בפשרה אך הוא לא מוכן לוותר על שום דבר ולהגדיל את ההוצאות יתר על המידה , בחלק ן השיפוצים יש קבלות ובחלקן לא. הגשתי כתב הגנה לביהמ"ש וביהמ"ש הפנה אותנו למגשר אך הוא מסרב להגיע לגישור ומעוניין להגיע איתנו לבית משפט. ברצוני לציין שיש סעיף בחוזה שאומר כי מגילוי הנזק יש לי 15 יום לתקנו וכן מקבלת מכתבו של משכיר לגביי הנזקים יש לי עד 21 יום לתקנם אם לא הוא רשאי לתקן בעצמו ולחייב את השוכרים. השאלה האם ביהמ"ש יקבל את הטענה הזאת לטובתי שכן הייתה לי הכוונה למלא את חובותיי אך הוא לא איפשר לי. הוא החליף מנעולים שלח אנשי מקצוע . בהצעת הפשרה ששלח אליי לפני מס' ימים הוא מבקש עבור כל ההוצאות שהוציא כולל החלפת מנעולים שלא היה צורך להחליף מאחר והמפתחות הושארו בידי השיפוצניק בדירה ביום הפינוי וכן עבור חב' הניקיון שביצעו פוליש ועבור קניית כל החומרים עבור החלפת הברזים שדלפו ותריסים חשמליים שהתקלקלו הוא דורש גם לשלם עבור שיפוצניק מבלי שיש לו קבלה על כך. האם כדאי לי לשלם לו הכל או כדאי להגיע לביהמ"ש ולעלות את הטיעונים בפני השופטים . בבקשה עזרה.

    • תביעה של משכיר
      | עו"ד שרון עזרא | 03/12/2008 17:45

      אייל שלום מאחר ונפתח נגדכם הליך משפטי, מומלץ בחום כי תקבלו ייעוץ משפטי ותשכרו שירותי עו"ד.אני מקווה שכתב הגנה נכתב בסיוע של עו"ד כדי שיעלה על הכתב את כל הטענות המשפטיות הרלבנטיות. על פניו, נראה כי יש לך עילת הגנה טובות, וגם אם היו כשלים בהתנהגותך, קשה לי להבין כיצד הנזקים מסתכמים בסך של 100,000 ש"ח. אם אין למשכיר קבלה- זה לא אומר שלא מגיע לו החזר ההוצאה, אבל יקשה עליו להוכיח כי הוא אכן הוציא את ההוצאה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד