רעש בלתי סביר בדירה שכורה

  • רעש בדירה שכורה
    א | 27/11/2008 13:10

    שלום,הנני שוכר דירה בבית דו משפחתי שחולק ל2 קומות עם 2 כניסות נפרדות. בעלת הדירה הפרידה את הכניסה לדירה העליונה (מדרגות מהחניה) עם קיר גבס. שאר הבית בנוי מקירות רגילים.לפני חתימה על החוזה, ביררנו איתה, עם הדיירים הקודמים ועם המתווך לגבי רעש ונאמר לנו כי ישנו רעש רק כאשר עולים או יורדים במדרגות. באותו הזמן לא היו דיירים בדירה למעלה ולכן לא יכלנו לעמוד על מידת הרעש.לאחר שנכנסנו לדירה, הסתבר לנו ששומעים כל רעש שנעשה בקומה העליונה (החל מהורדת מושב אסלה, דיבורים, הפעלת מיקרוגל וכלה ברדיו וטלויזיה).הסתבר לנו ששיקרו לנו בפנים וממש מרגישים כאילו הדירה של השכנים מלמעלה נמצאת בסלון הבית שלנו.בבירור שערכנו עם הדיירים בדירה העליונה מתברר שאין להם דלת כניסה לבית וכי המדרגות מובילות ישירות למטבח שלהם. כלומר כל מה שמפריד ביננו לבינם הוא קיר גבס דק מאוד.האם יש לנו עילה לתביעה (לא משפטית הכוונה) מול בעלת הדירה לפיתרון הבעיה בצורת הוספת בידוד (דלת או קיר גבס מבודד רעש) בין הדירות?מה הזכויות שלי מבחינת שוכר דירה בנוגע לרעש מהשכנים (בין אם הם תחת חוזה מאותו משכיר ובין אם לאו)? האם ישנו רעש בלתי סביר המוגדר בחוק?האם זוהי עילה להפרת חוזה מצידה?  כמו כן, בעת הכניסה לדירה, התחייבה בעלת הדירה לתקן נזילה מהקומה העליונה (או הגג) בתקרה שבאיזור האמבטיה. מסתבר לנו עכשיו מכשהגיע החורף כי הנזילה עדיין קיימת. בעלת הדירה הודיעה לנו שנזמין מישהו לתיקון ונתחשבן איתה בעת סיום החוזה (כלומר שהיא תשלם על כל עלות התיקון). האם זה אפשרי מבחינתה או האם היא מחוייבת להביא בעצמה מישהו מויזמתה ולשלם בזמן התיקון?תודה מראש על התגובות.

    • רעש בלתי סביר בדירה שכורה
      | עו"ד שרון עזרא | 27/11/2008 15:06

      שלום רב, כל בסיסה לתביעה צריך להיות משפטי. לכן לא ברור מה כוונתך ל"תביעה לא משפטית". אם רעש הינו בניגוד לקבוע בחוק, והוא מהווה מטרד- ניתן להוציא צו להפסקת המטרד. באם הסתירו ממך מידע לפני חתימה על החוזה- בכוונה- ייתכן ויש לך עילה לביטול הסכם השכירות. אנא התייעץ עם עו"ד כדי לגבש את המשך צעדייך. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תביעה לא משפטית
        א | 28/11/2008 00:07

        הניסוח שלי אולי לא היה נכון כוונת המשורר היא: מה האפשרויות העומדות לפני כלפי המשכיר? האם אני יכול לבא בדרישה שיפתור את הבעיה ויוריד את רמת הרעש. אני מניח שפניה לבית משפט להוצאת צו לא רלוונטית מכייון שעד שיידון הדבר בבית משפט יחלוף זמן ובטח שלא תינתן תשובה מיידית. גם העלות הינה משהו שצריך לקחת בחשבון. מה חובת המשכיר כלפי השוכר במקרים של רעש בלתי סביר משכנים? האם יש חובה נוספת כאשר השכנים עצמם הינם גם שוכרים תחת אותו משכיר באותו בניין מגורים?