פינוי שוכר

  • שוכר מתחמק (שלא רוצה להתפנות)
    אנני | 25/11/2008 20:52

    הורי השכירו דירה ועברו, בשל גילם המבוגר, לגור בעיר אחרת. לדירה נכנסו זוג עורכי דין. שכ"ד היה דולרי והתשלום שאמור היה להיות מועבר לבנק מדי 1 לחודש, הועבר על ידם בזמנם החופשי (בד"כ עד לחמישי בחודש). בנוסף, היו הפרות "קטנות" כגון הזזת רהיטים מחוץ לדירה בניגוד למוסכם , אבל "החלקנו" את העניין. השוכרים אמורים להודיע שלושה חודשים לפני תום השכירות לגבי כוונתם להמשיך לשכור. משלא עשו זאת, שלחה אימי אליהם תזכורת ובנוסף הודיעה שבכוונתה לגבות סכום שווה ערך בשקלים. מאותו רגע השוכרים מתעלמים. לא מוציאים דואר רשום שנשלח אליהם ולמעשה משגרים מסר של "לכו תתעסקו איתנו, אנחנו את הדירה לא מפנים". גיסי הגיע לדירה , אך הדייר סירב לפתוח לו את הדלת ולשיחות שלנו הוא טורק את הטלפון. מה עלינו לעשות כדי לפנותם ? גם אם יסכימו מאוחר מדי לתנאים שהוצעו להם, איננו רוצים להמשיך בשכירות לאור ההפרות וההתנהגות הבוטה. האם יש מקום לערב את לשכת עורכי הדין על הפרת חוזה מצד עו"ד ? האם במידה והחליפו מנעול (הפרה יסודית של החוזה ) מותר לנו לפרוץ לדירה ? האם אנו עלולים לאבד חזקה על הדירה אם יתנחלו שם ? תודה.

    • פינוי שוכר
      עו"ד שרון עזרא | 26/11/2008 10:46

      אניי שלום 1. אם יש הפרות מצד השוכרים- זכותכם לא להמשיך ולהשכיר להם את החוזה לשנה נוספת. 2. תלונה ללשכת עורכי דין לא תועיל, טבל פנייה לבית משפט- במקרה שהשוכר לא יפנה בתום השכירות- תועיל. 3. אני מציעה כי ישלח לשוכרים מכתב חד משמעי, מעו"ד, על סיום תקופת השכירות. 4. אם שוכר יושב בדירה בניגוד לדין- זה לא מקנה לו זכויות כלשהן בדירה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה על התשובה ושאלת המשך
        אנני | 26/11/2008 16:46

        החוזה, גם מצידנו, נעשה ע"י עורכי דין, כך שברור לנו שהשהות שלהם אינה חוקית וכי אין להם קייס. אבל אם פיסית הם נשארים בבית, מה אז ? להמשתין להחלטת בית משפט ? לבזבז זמן בדיונים ? האם אנחנו יכולים לתבוע אותם על *כל* הנזקים שנגרמים לנו, כולל אובדן ימי עבודה, הוצאות עו"ד שלנו וכו'

        • המשך תשובה
          עו"ד שרון עזרא | 26/11/2008 18:34

          אני אינני ממליצה על נקיטת הליכים חד צדדים (כגון פינוי בכוח, הוצאת מטלטלין וכד), אלא לעשות ההליך בדרך מסודרת, משפטית. ניתן לנקוט בהליך מתאים שהוא קצר יחסית, וכן יש אפשרות לתבוע על נזקים שנגרמו לכם. לא מקובל לפסוק הוצאות על בזבוז ימי עבודה, אך כן מקובל לפסוק החזר הוצאות עו"ד, דמי שכירות שלא שולמו וכד'. תוכלו לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי, ללא תשלום, כדי לקבל הסבר בדבר ההליכים המשפטיים שיש ךנקוט. בברכה, שרון עזרא, עו"ד