רכישת מגרש

  • רישום זכויות על חלק מהמגקש שהוא פיצוי לאחר הפקעה
    אלינה | 18/11/2008 14:53

    שלום, אנחנו רוכשים מגרש שחלק ממנו ( 54 מטר מתוך 700 ) הוא חלקה שהיא פיצוי בגין ההפקעה שהייתה. השמאי שאמור להעריך את שווי המגרש לצורך קבלת משכנתא דורש אישור זכויות על החלקה הזאת למרות שבמפת המודד שחתום ע"י העיריה רשום החלק הזה וניתן לראות שהוא משלים ל-700 מ' של המגרש. אף אחד לא מסוגל לעזור לנו למצוא את אישור הזכויות לא המנהל ולא העירייה. ובלי זה לא ניתן לקבל משכנתא ולרכוש מגרש. מה לעשות??? אנא עזרו לנו....

    • רכישת מגרש
      עו"ד זהר ארד | 18/11/2008 15:16

      אלינה שלום, משאלתך אני מבין שאתם מתכננים לרכוש את המגרש ללא ליווי צמוד של עו"ד. החיסכון הזה עלול לעלות לכם ביוקר, וממעט הפרטים שנתת, אף גובל ברשלנות מצידכם. אישור הזכויות אינו נחוץ רק לשמאי ולבנק אלא בראש ובראשונה נחוץ לכם, כקונים, בכדי שתוכלו לבדוק בדיוק מה אתם קונים וכן לוודא שאתם קונים את המגרש מבעליו החוקיים. זה יהיה לא רציני לנסות ולעזור לכם במסגרת הפורום. אנא פנו בהקדם ליעוץ אישי. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • רכישת קרקע
        אלינה | 18/11/2008 15:38

        דווקא כן יש לנו עו"ד משותף ( לנו ולמוכר) שמנסה לעזור וכנראה לא מספיק יודע. אולי כדאי שאפרט קצת: המגרש מורכב מ-3 חלקות 1. חלק הגדול בבעלות פרטית ויש נסח טאבו, 2. חלקה של 13 מטר שיש עליה אישור זכויות מהמנהל. 3. חלקה נוספת שהיא פיצוי בגין הפקעה מעיריה. הבעיה היא דווקא בחלקה הזאת שמסומנת ומסופחת לחלקה הגדולה , אך אף אחד לא מסוגל להגיד לנו למי היא שייכת ואיך מעבירים זכויות עליה. היא גם לא רשומה במנהל או בטאבו ( כי היא נחשבת כחלק בלתי נפרד של החלקה הגדולה) מה עושים???

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 18/11/2008 21:15

          נראה שצריך להתחקות אחרי הליך ההפקעה ולבדוק מדוע הוא לא הסתיים ברישום מסודר. על עורך הדין שלכם לפנות לרשות המפקיעה ולדאוג לסיום העסקה ברישום. הליך הפקעה (עם תמורה) דינו כדין עסקה במקרקעין והוא מחוייב בדיווח ובמיסי מקרקעין. לצורך השלמת הרישום יידרשו, בין היתר, אישורי מיסים. הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין