סוף מעשה במחשבה תחילה

  • בעניין מקרקעין מעבר לקו הירוק.
    בת חן | 17/11/2008 06:11

    רכשתי קרקע של דונם ביישוב אבני חפץ (מעבר לקו הירוק), היישוב מתפתח ופורח. אין לי חלקה וזיהויי מקום שהוא שלי, בישיבת קדומים ממנה רכשתי את הקרקע אומריםלי שכאשר ארצה למכור אותה שהמוכר יתקשר אליהם וכאשר הוא ירצה לבנות אז יתנו ויקצו לו את הקרקע המיועדת. אני מתקשה למכור חתול בשק מכיוון שאין לי בעצם מה להציג. השאלה הנשאלת היא האם מבחינה חוקית זה נכון ומותר מצידם של המוכרים להשאיר אותנו אחרי 20 שנה בלי מידע מה שלנו? מטפל בזה הרב צבי סלונים מישיבת קדומים ואמר את כל מה שסיפרתי. נשאלת השאלה האם עו"ד בדיני מקרקעין יכול לטפל בזה שימציאו לי מקום של דונם שיהייה שלי על מנת שאוכל למכור אותו ?, הישיבה לא מוכנה לקנות בחזרה את הקרקע.

    • סוף מעשה במחשבה תחילה
      עו"ד זהר ארד | 17/11/2008 15:43

      בת חן שלום, המקרקעין הנ"ל מעבר לקו הירוק אינם מוסדרים ואינם רשומים בלשכת רישום המקרקעין. יחד עם זאת, צריך להיות בנמצא "פנקס זכויות" וגוף אשר מנהל את רישום הזכויות בחטיבת הקרקע. אותו גוף יכול להנפיק לך אישור בדבר זכויותיך בנכס וכן תשריט/תיאור של הנכס. לא ברור אלו מסמכים צורפו להסכם המכר שלך שעה שקנית את הנכס. אך אם את מתקשה למכור מאחר ואין לך מה להציג לקונה פוטנציאלי, אז נשאלת השאלה מה הוצג לך שעה שקנית את הנכס - חתול בשק? בברכה, זהר ארד, עו"ד