דייר מוגן/בן ממשיך

  • שאלה
    גוטה | 25/10/2008 19:11

    דוגמא:משה ,שאשתו נפטרה לפני מספר שנים והוא דייר מוגן בנכס המשמש כחנות נעליים , נפטר . בנו, אשר עבד עם אביו בשלוש השנים האחרונות סגר את חנות הנעליים ופתח במקומה בית קפה . האם מאחר והבן הפך את החנות לבית קפה , ולמרות שהוא עבד עם אביו שישה חודשים בשמוך לפטירתו , הוא לא יהפוך לדייר בעסק ? או שמאחר והבן נשאר להפעיל את העסק , ומאחר והוא עבד עם אביו כחצי שנה בסמוך לפטירתו , הפך הוא לדייר בעסק ?

    • דייר מוגן/בן ממשיך
      עו"ד שרון עזרא | 26/10/2008 09:41

      שלום רב, השאלה מורכבת מידי לדיון בפורום. אענה בכלליות ואומר כי שינוי מטרת השכירות יכול להוות עילה לפינוי דייר מוגן. בברכה, שרון עזרא, עו"ד