ארנונה

  • תשלומי ארנונה
    מני | 23/10/2008 12:57

    השכרתי דירה לאדם שקיבל פטור מארנונה (עולה חדש, מבוגר). לאחר כחודש הוא הפסיק את השכירות ויצא מהדירה. מאז חלפו כשנתיים ולא קיבלתי כל חיוב בארנונה מהעירייה. לאחרונה החל לגור בדירה בני שאיננו עובד ועל כן ברצונו להגיש לעירייה תצהיר כדי לקבל הנחה בארנונה. כעת שמנו לב שבמשך כל התקופה לא התבקשנו לשלם כלל. האם עלי לגשת מיוזמתי ולשאול על החיובים הללו של כל השנתיים? האם כשיגיש בני הצהרה לפטור ממילא יעלו על כך שיש חוב בעירייה ויחייבו אותי, או שבאמת אינני חייב על התקופה הנ"ל? מידע נוסף: השכרת דירה

    • ארנונה
      עו"ד שרון עזרא | 24/10/2008 11:27

      כעקרון, מהרגע בו השוכר שהיה זכאי להנחה/פטור עזב את הדירה, חלה עליך חובה לדווח על עזיבתו ולשלם מס מלא. העירייה ככל הנראה פעלה מתוך הנחה שהזכאי לפטור עדיין מתגורר בדירה ולפיכך הזכאות נמשכת. מהמועד שתדווח על מועד עזיבת הדייר הקודם, יחולו שיעורי המס הרגילים, וכל שוכר חדש יהיה זכאי להנחות/פטורים אישיים שמגיעים לו מרגע כניסתו למושכר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד